به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، غلامرضا منتظری در مورد بی مهری متولیان امر به صنایع دستی و عدم وجود آن در برنامه ششم و هفتم توسعه، گفت: تنوع قومی و قبیلهای ایران یک مزیت و فرصت برای کشور ما محسوب میشود، فرهنگ بخشهای متفاوتی دارد که قسمتی از آن به هنر بازمیگردد که در مولفه هنر صنایع دستی یکی از مزیتهای جدی محسوب میشود.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی، افزود: اگر صنایع دستی را یکی از اولویتهای فرهنگ در نظر بگیریم میتواند در اقتصاد فرهنگ مزایای بسیاری را به دنبال داشته باشد، از طرفی دیگر در حوزه گردشگری، صنایع دستی مزیت نسبی محسوب میشود، در بسیاری از موارد این هنر با ظرافت دستان زنان این سرزمین خلق شده که بی تردید در اقتصاد خانوار تاثیر خواهد داشت.
منتظری با اشاره به اینکه تولید صنایع دستی صد در صد داخلی است، یادآور شد: صفر تا صد محصولات صنایع دستی در داخل کشور تولید میشود، در هیچ شرایطی تحت تاثیر تحریمها قرار نمیگیرد، اگر قرار باشد از اقتصاد بدون نفت سخن بگوییم یکی از اولویتهای اصلی آن توجه و تقویت زیر ساختهای داخلی همچون صنایع دستی است، بی تردید این مسئله در برنامه هفتم توسعه به صورت جدی باید مد نظر قرار بگیرد.
عضو کمیسیون فرهنگی با انتقاد از کمرنگ شدن صنایع دستی در کشور، اظهار داشت: صنایع دستی در شعاع گردشگری کمرنگ دیده شده است، این صنعت میتواند مسیری برای رونق گردشگری داخلی و خارجی باشد، اگر جاذبههای طبیعی همچون صنایع دستی را نبینیم بی تردید گردشگری رونق نخواهد داشت.
منتظری با اشاره به جزئیات برگزاری جلسه کمیسیون متبوعش با معاونت وزارتخانه گردشگری، اظهار داشت: معاونت وزارتخانه گردشگری انتقاد بسیاری از عدم دیده شدن صنایع دستی در برنامه هفتم توسعه داشتند، این بی مهری را تنها در خصوص صنایع دستی ندانسته و سایر حوزههای فرهنگی هم در این راستا مورد بی توجهی قرار گرفتهاند، کمرنگ بودن فرهنگ در برنامه هفتم توسعه نمایان است اما اعضای کمیسیون فرهنگی تلاش کردند، حکمها و بندهایی را برای بهبود فرهنگ ارائه دهند.
عضو کمیسیون فرهنگی با اشاره به آیه «ان الله جمیل و یحب الجمال»، یادآور شد: جلوه و زیبایی خداوند را میتوان در آثار هنری خلق شده نظاره کرد؛ بانوان بیشترین فعالان این عرصه هستند، آنها میتوانند در کنار سایر فعالیتهای خود این پیشه را دست گرفته و اثری را به زبان بینالمللی خلق کنند که نیاز به ترجمه ندارد، همین مسئله میتواند در پررنگ شدن سفره اقتصادی خانواده نقش داشته باشد.
منتظری در پایان با تاکید بر اینکه توجه به صنایع دستی باید در دستور کار برنامه هفتم توسعه قرار بگیرد، خاطر نشان کرد: اقتصاد صنایع دستی یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی است و این صنعت به نوعی رهایی از وابستگی به اقتصاد نفتی محسوب میشود.
نظر شما