۱۲ تیر ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۶
کاهش اعتماد مردم نسبت به بازار سرمایه با قیمت گذاری دستوری
عضو شورای عالی بورس تاکید کرد

کاهش اعتماد مردم نسبت به بازار سرمایه با قیمت گذاری دستوری

­عضو شورای عالی بورس تاکید می‌کند، نظام قیمت‌گذاری دستوری به دلیل انحراف در تخصیص بهینه منابع نه تنها به کاهش تورم و حمایت از مصرف کنندگان منجر نمی‌شود.

به گزارش بازار به نقل از بورس کالا، احسان دشتیانه، عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه قیمت گذاری دستوری برخلاف تصور حامیان آن به هیچ وجه منجر به کاهش قیمت نمی‌شود، بلکه بیشترین آسیب را به مصرف کننده نیز تحمیل می‌کند گفت: قیمت گذاری دستوری نه تنها باعث کاهش تورم نمی ‎شود، بلکه افزایش تورم را به دنبال دارد، چون سود را از تولیدکننده به واسطه منتقل می‌کند و سرعت چرخش پول کاذب در اختیار واسطه‌ها را افزایش می‌دهد.

وی افزود: انتقال سود به واسطه‌ها و قیمت گذاری غیرواقعی، باعث ایجاد تقاضای کاذب در بازار می‌شود و قیمت‌های به مراتب بالاتری را در بازار شکل می‌کدهد. همین تورم ناشی از تقاضای کاذب نیز کم کم در اقتصاد، خود را تبدیل به تورم جا افتاده می‌کند که بسیار آسیب زننده است.

دشتیانه خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی افرادی که نیاز به کالایی ندارند به دلیل قیمت‌های پایین و غیر واقعی و ماهیت سرمایه‌ای بودن کالاها اقدام به خرید می‌کنند که همین موضوع به تورم دامن می‌زند؛ مثال بارز و ساده این جریان، بازار خودرو است.

وی گفت: تجربه قیمت گذاری دستوری نشان می‌دهد که اگر شما خودروی بسیار بی کیفیت را هم زیر قیمت به بازار عرضه کنید، چندین برابر خرید بهترین خودروی دنیا که فروش آن با قیمت واقعی است، صف تشکیل می‌شود، چون برای خرید کالای ارزان افرادی که به آن کالا نیاز ندارند هم صف می‌بندند و این تقاضای غیرواقعی کل بازار و صنعت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گفته این عضو شورای عالی بورس، قیمت گذاری دستوری به تولید، صادرات و بازار سرمایه آسیب می‌زند و نه تنها اعتماد مردم را نسبت به سرمایه گذاری در بازار سرمایه سلب می‌کند، بلکه باعث می‌شود سرمایه‌ها به سمت دارایی‌های غیرمولد که امن‌تر بوده و دولت کمتر در آن‌ها دخالت می‌کند سوق دهد. در مجموع باید تاکید کنم قیمت گذاری دستوری در همه ابعاد برای اقتصاد مضر است.

بورس کالا پیشران بازار سرمایه است
وی در بخش دیگری از صحبت هایش خاطرنشان کرد: بورس کالا مامن تامین مواد اولیه و فروش محصول‌ها است. تبلور قانون توسعه ابزارهای مالی در تشکیل و راه‌اندازی بورس کالا متجلی شده و بورس کالا امروز پیشران بازار سرمایه است؛ به طوریکه تمامی اهالی بازار سرمایه، سهامداران و تولیدکنندگان نگاهشان به تابلوی بورس کالاست، چراکه بورس کالا یک سیستم و ساختار شفاف برای ارائه کالا و خدمات ارائه می‌دهد.

دشتیانه تصریح کرد: به طور ویژه در فضاهایی که رانت قابل توجهی در تامین مواد اولیه وجود داشت، شفافیت و عرضه در بورس کالا باعث می‌شود هزینه مبادلات و قیمت مواد مصرفی کارخانه‌ها کاهش یافته، مبادله‌های مستقیم صورت گرفته و واسطه گری‌های کاذب و بی علت و بی ریشه حذف شود.

وی در پایان توسعه بورس کالا را عامل رشد اقتصادی دانست و یادآور شد: هر چه دامنه عرضه انواع کالا و محصول در بورس کالا وسیع‌تر شود، بازار سرمایه تقویت و به تبع آن، شفافیت در اقتصاد تقویت می‌شود.

کد خبر: ۲۲۹٬۳۶۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • بیات IR ۱۶:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۴
      0 0
      سرمایه مردم را طی ۴ سال منفی و بی ارزش کردن به گونه ای اتش زدند