به گزارش بازار، بابک ناخدا رییس بخش تحقیقات فیزیولوژی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: این طرحهای تحقیقاتی با همکاری بخشهای مختلف تحقیقات وزارتخانه، مراکز تحقیقات بینالمللی، شرکتهای دانشبنیان، کشاورزان پیشرو و بخش خصوصی تولید بذر و با هدف ارزیابی و دستیابی به ارقام مناسب کشت در شرایط سخت اقلیمی کشور اجرا میشود.
بابک ناخدا افزود: در این مزرعه نوآوری، برای معرفی ارقام اقلیم سازگار و مقاوم به گرما، خشکی و کمآبی، حدود ۸۵ ژنوتیپ ارزن مرواریدی دانهای و علوفهای و سورگوم هیبرید و ازاد گردافشان در سطح حدود یک هکتار کشت شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و اثرات آن در دنیا و ایران، در حال تحقیق بر روی گیاهان و ارقام علوفهای هستیم که سازگاری بیشتری در شرایط سخت محیطی همچون خشکی، گرما، کم آبی و شوری داشته و در عین حال دارای عملکرد خوبی به لحاظ کمی و کیفی باشند.
رییس بخش تحقیقات فیزیولوژی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ادامه داد: ارزن مرواریدی علوفهای میتواند جایگزین ذرت علوفهای شود و کیفیت و پروتیین به مراتب بالایی دارد.
ناخدا با بیان این که ارزن مرواریدی علوفهای هیبرید توان تولید ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن علوفه سبز را در هکتار دارد، اذعان داشت: کشت ارزن مرواریدی علوفهای هیبرید میتواند به بهرهوری نهادهها، افزایش کارایی مصرف آب و ارتقای ضریب خوداتکایی در علوفه کمک کند.
وی اظهار داشت: سورگومهای علوفهای نیز میتوانند جایگزین جو و ذرت علوفهای شوند و به جیره غذایی دام و طیور ورود پیدا کنند.
نظر شما