نسترن فرامرزی در گفتگو با خبرنگار بازار، اظهار کرد: ازآنجاییکه بخش کشاورزی بیشترین مصرف آب را دارد به نظرم باید نسبت به مدیریت مصرف در این حوزه توجه ویژه شود.
مدیرعامل شرکت هماهنگ دشت گلستان اضافه کرد: متأسفانه در حال حاضر کشاورزی در گلستان به روش سنتی انجام میشود که با توسعه آبیاری نوین میتوان مصرف آب در این بخش را مدیریت کرد.
او معتقد است: آبیاری به روش سنتی علاوه بر هدررفت آب، استفاده بهینه هم ندارد زیرا در کشاورزی برخی اراضی دارای پستیوبلندی است که این باعث میشود تا برخی زمینها بهخوبی آبیاری نشود و در برخی ماندآبی ایجاد شود.
وی با بیان این نکته که آبیاری نوین هزینه بالایی میطلبد، افزود: مصرف برق یا نفت برای استفاده از این صنعت، هزینه های کشاورزی را افزایش می دهد اما باتوجهبه خشکسالی و تغییر اقلیم، توسعه آبیاری نوین در منطقه یک ضرورت است.
فرامرزی با تاکید بر این مطلب که در شرایط خشکسالی ناگزیر به استفاده از سیستمهای آبیاری نوین هستیم، اضافه کرد: این روش مزایایی هم دارد. بهعنوانمثال آبیاری قطرهای علف هرز مزرعه کاهش مییابد که این منجر به کاهش هزینههای تولید خواهد شد زیرا برای وجین علف از کارگر یا سموم باید استفاده کرد.
او استفاده از آبیاری تحتفشار بارانی را کمک به حفظ ساختمان خاک دانست و گفت: صرفنظر از هزینههای اولیه این روش، افزایش تولید، حفظ خاک و کاهش مصرف آب از مزایای آبیاری تحتفشار بارانی است.
مدیرعامل شرکت هماهنگ دشت گلستان در خاتمه یادآورشد: برای جبران هزینه روش آبیاری نوین در کشاورزی باید حمایتهایی نظیر کمکهای بلاعوض و تسهیلات کمبهره را بهصورت جدی دنبال کرد چرا که کمبود آب بیشترین تأثیر را در بخش کشاورزی میگذارد.
نظر شما