به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی بنیاد برکت، محمد ترکمانه در برنامه تلویزیونی با بیان اینکه ماموریت اصلی بنیاد برکت پیشرفت و توسعه مناطق کم برخوردار است گفت: بنیاد برکت در حوزههای عمرانی و زیر ساختی وارد شده و با توجه به نیازهای مناطق مختلف بیش از ۵۶ هزار پروژه عمرانی اجرا کرده و حدود ۲۰ بیمارستان در مناطق مختلف محروم کشور ساخته است.
ترکمانه با بیان اینکه بنیاد برکت تا امروز دو هزار مدرسه ساخته و به آموزش پرورش تحویل داده است، افزود: بنیاد ساخت یک هزار مدرسه دیگر را در برنامه کاری خود دارد. همچنین بنیاد برکت در سال جدید در حوزه آبزیپروری و کشاورزی ورود جدی داشته و در این زمینه برنامه ریزی بسیار زیادی در مناطق ساحلی انجام داده است.
مدیرعامل بنیاد برکت با بیان اینکه تسهیل گران بنیاد برکت در کنار مردم قرار گرفته و مشکلات و مسائل مردم را حل میکنند افزود: بنیاد حدود هزار تسهیل گر در کشور دارد که این تسهیل گران هیچ رابطه اقتصادی با بنیاد برکت ندارند اما به ازای هر طرحی که در منطقه مشخص میشود یک مبلغی را دریافت میکنند، آنها بعد از اهلیتسنجی و تامین مالی کارهای بانکی تسهیلگر انجام شده واز این طریق اشتغال در منطقه شکل میگیرد.
ایجاد ۱۵۰ طرح اقتصادی در طول یک سال گذشته
ترکمانه با بیان اینکه به طور میانگین ۱۵۰ طرح اقتصادی در طول سال اجرا میشود افزود: بنیاد برکت سال گذشته ۳۵۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده و ۴۳۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار شده اند.
مدیرعامل بنیاد برکت اظهار کرد: تسهیل گران ما هیچ دفتری ندارند و دفتر این افراد به طور معمول در محلهها و یا مساجد است که افراد جویای شغل از طریق دهیار و یا فرماندار به آنها معرفی میشوند.
ترکمانه با اشاره به اینکه در بحث کولبران در غرب کشور هم اتفاقهای خوبی افتاده و بسیاری از این افراد ساماندهی شدهاند افزود: با دستگاههای مختلف در قالب تفاهم نامه مقرر شد زمانی که در منطقه مسائل اقتصادی حل شد دهیار و فرماندار سایر بحثها را برای ثبات دنبال کنند.
مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به اینکه این بنیاد به پایداری چرخه اقتصادی و شغلها هم توجه ویژهای میکند، افزود: بنابراین کسب و کارها باید به یک زنجیره تبدیل شوند که در این خصوص طراحی در بنیاد برکت به طور کامل انجام شده است.
استفاده ۵ درصدی از سواحل و ظرفیت دریا فرصت سوزی بزرگی است
ترکمانه با اشاره به تمرکز و توجه بنیاد بر حوزه کشاورزی و امنیت غذایی گفت: آبزی پروری۶۰ درصد در اقتصاد دنیا سهم دارد و حدود دو سوم جمعیت جهانی در مناطقی که دریا وجود دارد زندگی می کنند. در این بخش ما تنها حدود ۵ درصد از سواحل و ظرفیت دریا استفاده می کنیم که این فرصت سوزی بزرگی است.
مدیرعامل بنیاد برکت با بیان اینکه استانها و مناطق مستعد این کار را شناسایی کردهایم گفت: در این حوزه شیلات و وزارت کشاورزی خوب کار کرده است اما بنیاد برکت زنجیرهها در مناطق مختلف را مشخص کرده است. به طور مثال ظرفیتهای تولید میگو را در استانهایی که به دریا متصل هستند مشخص کردهایم. شبکه تسهیل گری به طور ویژه در این اقدام آموزش میبینند و اگر آزمایشگاهی هم نیاز به توسعه داشته باشد انجام می دهیم و ما به پرورش انواع میگو کمک خواهیم کرد.
مدیرعامل بنیاد برکت با بیان اینکه هر کدام از استانهای ما یک ظرفیت ویژهای دارند گفت: ما به حلقههای ضعیف تر کمک می کنیم تا بتوانیم از ظرفیت دریا بیشتر استفاده کنیم. ظرفیت ما در این بخش بیش از پنج میلیون تن است و امیدواریم بتوانیم گزارش این تحول و تغییر را در پایان سال ارائه کنیم.
بازگشت ۸ هزار خانواده به روستاها از طریق ثبت نام در سایت بنیاد برکت
ترکمانه با بیان اینکه بنیاد برکت در بسیاری از روستاها با استفاده از آموزشهای حداقلی سعی میکند از تمامی ظرفیتهای خدادادی مناطق استفاده کند، افزود: به طور مثال یک روستا در شمال کشور وجود داشت که مردم از آنجا به شهر مهاجرت میکردند اما تسهیل گران وارد آن مناطق شده و با راه اندازی بحث گلخانهها در حال حاضر این روستا تبدیل به روستای گلخانهای در کشور شد که در حال حاضر اقدام به صادرات محصولات خود کرده و حتی با کمبود نیرو مواجه شده که از روستاهای اطراف اقدام به جذب نیرو میکند. همچنین ما شاهد برگزاری جشن در روستایی بودیم که دیگر در آنجا فرد بیکاری وجود نداشت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر طرحی به نام به روستا باز می گردیم وجود دارد افزود: حاشیه نشینی اشکالات مختلفی برای ما و دولت دارد و هزینههای پنهانی که مشاهده نمیشود، در صورتی که مردم در روستا بمانند این هزینههای چندین برابری هم ایجاد نمیشود.
مدیرعامل بنیاد برکت تصریح کرد: در این خصوص مردم میتوانند برای برگشتن به روستا در سایت ثبت نام کنند که در این راستا تا کنون حدود هشت هزار خانواده برای بازگشت به روستاهای خود ثبت نام کرده اند.
نظر شما