۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۱
اجرای ۱۰۰ پروژه تعمیرات نیروگاهی برای پیک تابستان امسال

اجرای ۱۰۰ پروژه تعمیرات نیروگاهی برای پیک تابستان امسال

مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران گفت: این مجموعه از نیمه دوم سال گذشته تاکنون ۱۰۰ پروژه تعمیرات نیروگاهی را به منظور افزایش آمادگی واحدهای تولید برق حرارتی انجام داده است.

به گزارش بازار، مسعود مرادی با اعلام این خبر افزود: زمان‌بندی تعیین شده جهت پایان تعمیرات نیروگاهی منجر به سرعت دهی روند تعمیرات صنعت برق کشور شده است و این موضوع با داخلی سازی و تلاش متخصصان ایرانی از ساخت پیچیده‌ترین قطعات تا نصب و راه‌اندازی آن‌ها هدایت شده است.

وی با اشاره به اینکه شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران از نیمه دوم سال گذشته ۱۰۰ پروژه تعمیرات نیروگاهی را پیگیری و به سرانجام رسانده است، ادامه داد: بر اساس سیاست ابلاغی شرکت مادرتخصصی برق حرارتی به نیروگاه‌های حرارتی، هرگونه تعمیرات نیروگاهی و آماده‌سازی واحدها باید قبل از شروع پیک مصرف به پایان برسد و ۳۱ اردیبهشت زمان پایانی تعمیرات نیروگاهی بوده که شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران بیش از ۹۰ درصد از پروژه‌های تعمیراتی خود را در زمان انجام شده به اتمام رسانده و نیروگاه‌های حرارتی آماده خدمت‌رسانی جهت تامین برق کشور خواهند بود.

مرادی در زمینه تعمیرات صورت گرفته و آماده‌سازی نیروگاه‌ها جهت ورود به تابستان امسال، گفت: بر اساس برنامه و اقدامات صورت گرفته ۶ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی از مهرماه ۱۴۰۱ تا اردیبهشت ۱۴۰۲ صورت گرفته است که تاکنون بیش از ۹۰ درصد تعهدات این شرکت تعمیراتی تحقق یافته و ۱۰ درصد باقی مانده نهایتا تا هفته اول خرداد به پایان می‌رسد.

مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران اضافه کرد: عمده تعمیرات صورت گرفته برای نیروگاه‌های مانند رامین‌اهواز، بندرعباس، بیستون، شهید بهشتی لوشان، قائن خراسان، شهید رجایی، شهید سلیمانی کرمان و... بوده است.

وی تاکید کرد: اگر تعمیرات نیروگاهی در زمان خودش و براساس برنامه‌ریزی‌ها صورت نمی‌گرفت تامین ۶ هزار مگاوات با مشکل مواجه می‌شد.

مرادی یادآور شد: در سنوات گذشته برنامه‌ریزی دقیقی برای زمان پایانی تعمیرات تا به این حد صورت نمی‌گرفت در حالی‌که این برنامه‌ریزی به سرعت دهی تعمیرات کمک بسیاری کرد. در سال گذشته توانستیم ۷ هزار قطعه تخصصی صنعت برق را داخلی‌سازی کنیم و چهار میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی را برای کشور فراهم کنیم.

مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران اظهار کرد: این مجموعه دانش‌بنیان بوده و مجموعه‌ای از کارشناسان و متخصصان ایرانی را در اختیار دارد که گاهی با استفاده از مهندسی معکوس برای ساخت قطعات خارجی توانستیم قطعاتی را از مرحله طراحی، ساخت و نصب را به خوبی اجرا و هدایت کنیم که ساخت پره‌های توربین نیروگاه رامین اهواز یکی از اقدامات شرکت تعمیرات نیروگاهی بوده که با توان صد درصد ایرانی و برای اولین بار ساخته و نصب شده است.

وی درباره مشابه‌سازی قطعات خارجی، گفت: بر اساس نمونه قطعه خارجی، آن قطعه مجددا داخلی‌سازی می‌شود و اگر متریال آن در اختیارمان نباشد با انجام آزمایشات متعدد دستورالعمل سازنده را به دست آورده و کار را هدایت می‌کنیم. برای ساخت این کار نیازمند دانش بالایی هستیم که مهندسان ایرانی این دانش و تخصص را در اختیار دارند.

مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران ادامه می‌دهد: حجم کار تعمیرات بسیار فعالیت پیچیده‌ای است. گاهی ارتفاع توربین‌ها به ۳.۵ تا ۴ متر می‌رسد و حجم ۶۰ تا ۷۰ تنی دارند درحالیکه کلیه مراحل تعمیرات از ساخت و تعویض قطعات بدون حضور سوپروایزر و سازنده خارجی صورت می‌گیرد.

مرادی درباره تعمیر نیروگاه‌های فرسوده گفت: وقتی می‌گوییم تعمیرات اساسی نیروگاهی، این شامل همه نیروگاه‌ها می‌شود. یعنی چه نیروگاه‌های جدید و یا چه نیروگاهی که چهار دهه از تاسیس آن گذشته باشد. وقتی برنامه زمان‌بندی تعمیرات برسد باید تعمیر اساسی انجام شود و فرقی هم ندارد. در این دوره واحدهای تعمیراتی داشتیم که برای بار اول تعمیرات آن‌ها را انجام دادیم و واحدهایی هم بوده که ۴ دهه از عمر آن‌ها گذشته است.

وی اضافه کرد: در طول دوره پیک و تابستان امسال نیز ما به عنوان شرکت تعمیرات نیروگاهی به صورت اورژانسی تمام تمرکزمان به نیروگاه‌های حرارتی است تا در صورت بروز مشکل به سرعت مسئله را رفع و رجوع کنیم و در کمترین زمان واحدها را به مدار برسانیم.

مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران خاطرنشان کرد: همانطور که آمارها و گزارشات نشان می‌دهد محدودیت‌ها و تحریم‌های ظالمانه، در راستای ورود قطعات حساس و مهندسی صنعت نیروگاهی، منجر به توقف فعالیت نیروگاه‌های کشور نشده است و اتکا به دانش و تخصص داخلی و ظرفیت‌های بومی و همچنین بازسازی و تعمیر تجهیزات، تحریم‌ها را کاملا بی اثر کرده است. هزاران قطعه حساس و مهم نیروگاهی ظرف چند ماه گذشته تاکنون ساخته و نصب شده‌اند و این توان داخلی‌سازی صنعت نیروگاهی را به رخ می‌کشد.

مرادی در پایان گفت: از سوی دیگر ساخت این قطعات علاوه بر تامین نیاز داخل، قابلیت صادراتی نیز داشته است به طوری که شرکت تعمیرات نیروگاهی توانسته است با ورود به بازارهای منطقه و فرا منطقه‌ای و با اتکا به استعداد و توان بالای فنی و مهندسی کشور برنامه راهبردی را عملیاتی کند و قطعات داخلی‌سازی شده را به کشورهایی مانند عراق، سوریه و ترکیه با نام ایرانی صادر کند.

کد خبر: ۲۲۱٬۵۷۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha