به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، پس از نوسانات جسته و گریختهای که در بازار آهن داخلی هفته گذشته مشاهده شد پایان هفته ثبات نسبی در عمده مبادی فروش حکمفرما شد و اغلب کارخانهها قیمت آهن آلات را بدون تغییر عرضه کردند.
قیمت دلار هم که در ابتدای روز پنجشنبه تا نیمههای کانال ۵۴ هزار تومانی افزایش یافت اما در پایان روز کمی اصلاح شد و نهایتا قیمت هر دلار در بازار آزاد ۵۴ هزار و ۱۰۰ تومان بسته شد.
همانطور که در تحلیلهای پیشین هم بیان شد ثباتی که در قیمت دلار و بازار آهن مشاهده میشود مقطعی به نظر میرسد و احتمال دارد با توجه مخابره سیگنال منفی از اخبار غنیسازی ۹۰ درصدی انرژی هستهای و سایر اخبار مرتبط با این حوزه محرکی برای افزایش نرخ دلار باشد.
بررسی نوسانات بازار آهن
همانطور که انتظار میرفت بازار آهن داخلی روز پنجشنبه نوسانات افزایشی چشمگیری نداشت و درواقع قیمتها ثابت بود؛ به این صورت که قیمت روز میلگرد در اغلب کارخانهها تغییری نداشت اما اصلاح ۲۰۰ تا ۴۰۰ تومانی هم قابل مشاهده بود.
قیمت روز ناودانی، نبشی و سپری هم در عمده مبادی فروش ثابت اعلام شد اما قیمت روز تیرآهن در بخش شاخهفروشی بین ۵۰ تا ۳۰۰ تومان در برخی ضخامتها کاهش قیمت داشت اما در عمده شرکتها بدون تغییر بود.
قیمت روز پروفیل آهن نیز به تبعیت از فضای کلی بازار روند ثابتی داشت همچنین قیمت انواع لولههای داربستی، صنعتی، آبی و... نیز در عمده مبادی فروش بدون تغییر قیمت بود. قیمت ورق روغنی، ورق رنگی، گالوانیزه و قیمت ورق آهن نیز در اکثر شرکتها ثابت اعلام شد.
آنچه از نوسانات بازار برمیآید روز پنجشنبه معاملات چندانی مشاهده نشد و خرید فروش در عمل متوقف شده بود، زیرا مصرفکننده تقاضا و انتظار کاهش قیمت و تخفیف داشت و فروشنده هم نسبت به تخفیف و اصلاح قیمت مقاومت میکرد از همین رو شاهد توقف معاملات در پایان هفته گذشته بودیم.
گزارشها از بورس کالا نیز حاکی است که ۲ میلیون و ۲۱۶ هزار تن محصول فولادی در بورس امروز عرضه میشود که از این میزان ۸۲ هزار و ۶۵ تن به شمش بلوم اختصاص دارد. گفتنی است حجم شمش بورسی امروز کاهش ۵ درصدی دارد و قیمت آن نیز ۲۵ هزار و ۵۵ تومان در نظر گرفته شده که گویای افزایش ۶/۱ درصدی نرخ آن به نسبت آخرین عرضه است.
برخی گزارشها حاکی است که تنها ۳۰ درصد از شمش بورسی خریداری شده، در قالب میلگرد به بورس بازگشته است. به عبارتی ۱/۳ میلیون تن شمش فولاد که از ابتدای اسفند سال گذشته عرضه شده بود تنها ۴۱۶ هزار تن به صورت میلگرد به بورس بازگشته است که معادل ۳۰ درصد از کل محصول است درواقع میتوان گفت ۷۰ درصد از این شمش بورسی که حدود ۸۹۲ هزار تن برآورد شده است در قالب میلگرد بازگشت نداشته و به همین دلیل شاهد کشف قیمتهای نامتعارف و چالش کسری بودیم.
از همین رو نهادهای نظارتی برای بازگرداندن شمش بورسی و تعدیل و کنترل بازار اقدام خواهند کرد. گفتنی است این امر در حالی است که برخی تولیدکنندگان بزرگ میلگرد از کمبود شمش نارارضی و گلایهمند هستند.
در نهایت میتوان گفت بازار آهن در شرایط متزلزلی قرار دارد و نرخ دلار و نوسانات آن در حال حاضر به عامل اثرگذار و تعیینکننده نرخ آهن و فولاد تبدیل شده است.
نظر شما