به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، فریدون اسعدی، دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی در خصوص اقدامات موثر در رشد تولید صنعت فرآوردههای نفتی، بیان کرد: امسال توسط مقام معظم رهبری سال مهار تورم، رشد تولید نامگذاری شده و ایشان در فرمایشات خود در چند ماه گذشته، تاکید بسیار بر حمایت از تولید داشتهاند. تاکید ایشان بر حمایت از تولید به دلیل مشکلاتی است که این روزها در حوزه سرمایهگذاریهای جدید در حوزه تولید و... با آن مواجه هستیم و آمارها به خوبی نشان دهنده این مشکلات است. امیدواریم مقامات اجرایی هم اهتمام لازم را جهت تحقق شعار امسال و رشد تولید به عمل آورند.
اسعدی اضافه کرد: برخی تصمیماتی که در کشور اتخاذ میشود، با تحقق این شعار منافات دارد و کمکی به حوزه تولید نمیکند. این گونه تصمیمات میتواند شکنندگی اقتصاد کشور را تشدید کند. یکی از این گونه تصمیمات بند "ز" تبصره ۶ قانون بودجه ١٤٠٢ است که تحت عنوان وضع عوارض بر صادرات مواد خام و نیمه خام لحاظ شده است. این تصمیم، خود سدی در برابر صادرات است.
وی ادامه داد: تولیدکنندهای که در شرایط اقتصادی کنونی کشور با پذیرش تمامی ریسکها اقدام به سرمایهگذاری و راهاندازی خط تولید میکند و بعد هم، با تلاش و صرف هزینه به بازارهای صادراتی راه مییابد، میبایست مورد حمایت قرار بگیرد؛ اما اتخاذ تصمیمات غیرکارشناسی و سنگ اندازی در مسیر صادرات نه فقط به معنای حمایت از تولید نیست، که انگیزه را برای سرمایهگذاریهای جدید تضعیف میکند.
اسعدی ضمن تاکید بر مشکلات ناشی از اتخاذ چنین تصمیماتی در مسیر صادرات فرآوردههای نفتی، با اشاره به وضعیت صادرات قیر، اظهار کرد: مشکل اینجاست که ایجاد محدودیت برای صادرات، معمولاً در مورد محصولاتی صورت میگیرد که با مازاد تولید آنها در داخل کشور مواجه هستیم. برای مثال، ظرفیت تولید قیر ایران، سالانه ۶ میلیون تن است که در خوشبینانهترین حالت و در صورت تحقق بودجه عمرانی کشور، مصرف داخلی حدود ١.٥ الی ٢ میلیون تن خواهد بود و تولیدکنندگان میبایست حداقل ٤ میلیون تن قیر خود را صادر کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه در شرایطی که تولیدکنندگان برای ایجاد ظرفیت تولید و همینطور راهیابی به بازارهای صادراتی آفریقا و هند و... و کسب سالانه دو میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور از این محل، تلاش میکنند، به جای تشویق تولیدکنندگان به افزایش ظرفیت تولید و تسهیل صادرات، با ایجاد محدودیت و سنگاندازی در مسیر صادرات، قیر ایران را از بازارهای جهانی حذف میکنند!
دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی تصریح کرد: لذا معتقدم جهت رونق تولید، در گام اول باید قوانین و مقرراتی وضع گردد که تسهیلکننده سرمایهگذاری در کشور باشد. گام بعدی، تسهیل صادرات خواهد بود. حال آنکه قوانین و مقررات ما به اینگونه نیست. به عنوان مثال همین حدود ۱۶ شرکت ما بابت مالیات بر ارزش افزوده صادرات، ١٢٠٠ میلیارد تومان از سازمان امور مالیاتی طلبکار هستند. یعنی تولیدکننده با مشقت فراوان، اقدام به تولید و صادرات محصول خود کرده و ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده هم پرداخت کرده که این مالیات بر ارزش افزوده باید به حساب تولیدکننده بازگردانده شود که هنوز این اتفاق رخ نداده و تولیدکنندگان را با مشکل تامین سرمایه در گردش مواجه کرده است.
اسعدی در خاتمه گفت: این چالشها، رقابتپذیری صنایع تولیدی را هم کاهش داده و طبیعی است که تا وقتی این رویکردها اصلاح نشود، نه تنها دستیابی به شعار امسال مشکل خواهد بود؛ بلکه سرمایهگذاران و سهامداران هم منفعتی از سرمایهگذاری خود نمیبرند.
نظر شما