۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۴
 در ۵ سال آینده ۱۴ میلیون شغل در جهان نابود می‌شود
مجمع جهانی اقتصاد اعلام کرد

در ۵ سال آینده ۱۴ میلیون شغل در جهان نابود می‌شود

گزارش جدید مجمع جهانی اقتصاد نشان می‌دهد: بازار کار جهانی طی ۵ سال آینده، با ضعیف‌تر شدن اقتصاد و افزایش تمایل شرکت‌ها به بهره گرفتن و انطباق با فناوری‌های نوین در آستانه شوکی عظیم قرار دارد.

به گزارش بازار، این یافته جدید مجمع جهانی اقتصاد براساس نظرسنجی به دست آمده است که از بیش از ۸۰۰ شرکت بزرگ انجام گرفته است. مجمع جهانی اقتصاد که سالانه نشستی با حضور رهبران جهان را در داووس برگزار می‌کند، دریافته است که کارفرمایان انتظار دارند تا سال ۲۰۲۷ بالغ بر ۶۹ میلیون شغل جدید ایجاد کرده ۸۳ میلیون شغل را حذف کنند، اقدامی که منجر به از دست رفتن خالص ۱۴ میلیون شغل، برابر ۲ درصد از نرخ اشتغال کنونی خواهد بود.

عوامل متنوعی در حذف شدن مشاغل در دوره مورد نظر نقش خواهند داشت. گرایش به سامانه‌های انرژی تجدیدپذیر به موتوری قدرتمند برای ایجاد مشاغل جدید تبدیل خواهد شد، اما همزمان رشد کندتر اقتصادی و تورم بالا منجر به از دست رفتن مشاغل خواهد شد. در این میان شتاب برای انطباق یافتن با هوش مصنوعی نقش دوگانه‌ای خواهد داشت، هم منفی و هم مثبت. شرکت‌ها به نیروهایی نیاز پیدا خواهند کرد که بتوانند در پیاده‌سازی و مدیریت ابزارهای هوش مصنوعی به آنها کمک کنند. بر این اساس، مجمع جهانی اقتصاد پیش‌بینی کرده است که در این دوره استخدام تحلیلگران و دانشمندان داده، متخصصان یادگیری ماشینی و متخصصان امنیت شبکه تا سال ۲۰۲۷ درحدود ۳۰ درصد افزایش پیدا کند.

از سویی دیگر، افزایش هوش مصنوعی نقش بسیاری از مشاغل را به خطر خواهد انداخت زیرا در بسیاری از مشاغل ربات‌ها جایگزین انسان‌ها خواهند شد. مجمع جهانی اقتصاد پیش‌بینی کرده است که تا سال ۲۰۲۷ بالغ بر ۲۶ میلیون شغل از مشاغل حسابداری و اداری کاسته خواهند شد. انتظار می‌رود در این میان کارمندانی که در زمینه ورود داده‌ها فعالیت دارند و دبیران اجرایی بیشترین آسیب را ببینند.

باوجود حساسیت‌هایی که به تازگی درمورد هوش مصنوعی ChatGPT به وجود آمده است، از اوایل دهه اخیر اتوماسیون به آرامی در میان کسب و کارها گسترش یافته است. سازمان‌هایی که در نظرسنجی مجمع جهانی اقتصاد شرکت کرده‌اند تخمین زده‌اند که ۳۴ درصد از تمامی مسئولیت‌های موجود در کسب و کارها درحال حاضر توسط ماشین‌ها انجام می‌شود، این میزان اندکی بیشتر از میزانی است که در سال ۲۰۲۰ تخمین زده شده بود.

انتظارات نسبت به سرعت به کار گیری فناوری‌های جدید هم کاهش پیدا کرده است. در سال ۲۰۲۰ کارفرماها تصور می‌کردند تا سال ۲۰۲۵ نزدیک به ۴۷ درصد از وظایف را ماشین‌ها انجام خواهند داد. اکنون میزان مورد انتظار آنها برای سال ۲۰۲۷ برابر ۴۲ درصد است.

در این میان، شرکت‌ها درحال بررسی مهارت‌های مورد نیاز برای کارمندان خود هستند. براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، شرکت‌ها اکنون توانایی در استفاده بهینه از هوش مصنوعی و ابزارهای مرتبط به آن را ارزشمندتر از برنامه‌ریزی رایانه‌ای می‌دانند.

کد خبر: ۲۱۸٬۶۰۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha