بازار: شیلنگ سیلیکونی نسوز قابلیت تعامل با دمای بسیار بالایی دارد و بیشتر برای حمل سیالات داغ استفاده می شود. این شیلنگ از سیلیکون خالص تولید شده و می توان گفت که از بهترین نوع های لوله سیلیکونی می باشد. انواع شیلنگ نسوز را می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شیلنگ سیلیکونی نسوز آلمانی
- شیلنگ سیلیکونی نسوز کره ای
- شیلنگ سیلیکونی نسوز چینی
هر کدام از این شیلنگ های نسوز درجه مقاومت متفاوتی دارد، در واقع علاوه بر ضخامت گوشه لوله، سختی آن نیز در کیفیت و قیمت شیلنگ سیلیکونی تاثیر دارد. البته تولیدی های بسیاری در ایران وجود دارد که طبق یکی از این استانداردهای ۳ کشور ذکر شده، لوله های نسوز را تولید و وارد بازار می کنند.
عمر شیلنگ سیلیکونی نسوز
شیلنگ های نسوز عمر طولانی دارند، چون که به شدت در برابر عومل محیطی مقاوم می باشند.
به عنوان مثال دمای فوق العاده پایین یا بالا تاثیری در کارکرد این لوله های ندارند. بهترین مدتی که برای کارکرد مفید یک شیلنگ در نظر گرفته شده، ده سال می باشد. لوله های نسوز مانند هر محصول دیگری دارای استادارد و شرایط خاص نگهداری می باشد. دمای مجاز و استاندارد برای لوله های نسوز بین بازه ۵۰- تا ۲۰۰+ است و اگر دمای محیط خارج از این بازه باشد، عمر شیلنگ کوتاه می شود.
ویژگیهای شیلنگ سیلیکونی
- مقاومت در برابر دمای بالا و پایین
- عملکرد بصورت عایق الکتریکی قوی
- مقاومت در برابر پارگی و ترکیدن شیلنگ
- مقاوم در برابر اشعه ماورا بنفش
- شفافیت بالا
- انعطاف پذیری عالی بدون تغییر شکل و طی طول عمر مفید
- شیلنگ سیلیکونی کیفیت بالایی دارد و به هیچ عنوان فرسوده نخواهد شد و جنس آن سخت و شکننده نیست.
- این شیلنگ به علت شعاع خمش بالا یا قدرت خمیدگی برای محیط هایی که دسترسی در آن ها دشوار می باشد بسیار مناسب است.
- شیلنگ سیلیکونی در دماهای بسیار بالا از دمای زندگی میکروب ها و قارچ مقاومت نشان می دهند.
- این شیلنگ ها برای فشارهای پایین بسیار کارکرد خوبی دارند.
- مقاومت در برابر بسیاری از موادهای شیمیایی
- بازدارنده شعله یا ضد شعله بودن شیلنگ های سیلیکونی نسوز
- بسیار نرم تر از لولههای خلاء استاندارد می باشند.
قابلیت های شیلنگ پنوماتیک
شیلنگ پنوماتیک را می توان به شکل سیم پیچ های فلزی قاب کرد. این امکان اجازه می دهد که در صورت لازم طول شیلنگ را به طور قابل توجهی گسترش داد. باید بدانید که قطر سیم پیچ، قطر شیلنگ، ضخامت دیوار و نوع مواد روی شیلنگ های پنوماتیک تاثیر می گذارند. سیم پیچ های کوچک تر و محکم تر قابلیت جمع شدگی بیشتری نسبت به سیم پیچ های بزرگتر دارند.
برخی از ویژگی های شیلنگ پنوماتیک:
- مقاومت بالا
- مقاومت بالا در برابر سایش
- سازگاری با یک ماده شیمیایی خاص
- مقاومت در برابر شعله
- هدایت الکتریکی یا عدم رسانایی
مزایای شیلنگ پنوماتیک
ویژگی ها و مزیت های زیادی هستند که در انتخاب و خرید شیلنگ پنوماتیک برای کارخانه ها بسیار موثر می باشند. در ادامه با برخی از این مزیت ها آشنا می شوید:
- فشاری که این شیلنگ ها می توانند تحمل کنند معمولا بین ۲۰ تا ۳۳ بار است که بسیار عالی می باشد.
- انعطاف بالای آن و استقامتی که دارند یکی از مزیت های مهم و بارز آن ها است.
- در بازه دمایی زیادی می توانید از آن استفاده کنید که این بازه دمایی بین ۲۰ درجه زیر صفر و ۸۰ درجه بالای صفر می باشد.
- رنگ بندی های مختلف آن باعث شده با سهولت بیشتری بتوان آن در سیستم های حساس دستگاه های صنعتی به کار برد و....
تاثیرات دما و گرما بر شیلنگ پنوماتیک
گرما و دما می تواند در داخل و خارج شیلنگ پنوماتیک تاثیر بگذارند، توجه داشته باشید که این شیلنگ ها باید در حداقل و حداکثر دمای خود کار کنند. به ویژه شما باید توجه کنید که درجه حرارت بالا بر فشار کار آن ها تاثیر می گذارند مخصوصا زمانی که مواد داخل لوله به حداکثر درجه حرارت خود برسند.
لوله خرطومی مکنده چیست؟
نقش لوله خرطومی مکنده که یک نوعی از لوله های خرطومی هوا به شمار می رود که از جنس پی وی سی تولید می شود که به کمک مفتول های فلزی در جای خود قرار گرفته می شوند. خرطومی مکنده از جنس پی وی سی(PVC )، می باشد که به وسیله یک رشته فنر فولادی که در داخل لایه پی وی سی به صورت مارپیچ قرار گرفته است، تقویت شده است. در واقع می توان گفت که این فنر فولادی به گونه ای در میان نوارهای پی وی سی تنیده می گردد که می تواند حالتی دایره ای شکل به لوله بدهد و خاصیت انعطاف پذیر و ارتجاعی را به آن دهد.
لوله های خرطومی در بازه دمایی بین ۲۰- الی ۸۰+ درجه سانتیگراد از خود مقاومت نشان می دهد، پس اگر در این بازه دمایی در معرض حرارت بالا قرار بگیرد تحت هیچ شرایطی دچار احتراق و یا آسیب های ناشی از حرارت بالا مانند پارگی، فرسودگی، خرابی و... نخواهد شد. می توان گفت که این لوله های خرطومی مکنده هوا برای مکش هوا به همراه ذرات ریز پودری و براده های کوچک و... در صنایع چوب و نجاری و... مورد استفاده قرار می گیرد. مهم ترین کاربری این لوله های خرطومی در صنایع چوب و نجاری برای جمع آوری خرده چوب ها و کارخانه های صنعتی برای مکش ذرات پودری و معلق در هوا می باشد.
کاربرد لوله خرطومی مکنده
- لوله های خرطومی کاربرد بسیاری دارد. می توان گفت به عنوان یک رابط منعطف برای انتقال هوا، مواد پودری، ذرات در فضاهایی مانند انواع کارخانه ها و کارگاه ها، کارخانه های سنگ و سرامیک، نساجی، صنعتی، کارخانه های چوب و نجاری و.... مورد استفاده قرار می گیرد.
- از این لوله فلکسی در کارخانه های سنگ بری و تولید سرامیک، کارخانه های چوب بری و نجاری، کارگاه های تولیدی پوشاک و نساجی، آزمایشگاه ها و مراکز بهداشتی و درمانی، جاروبرقی های صنعتی و خانگی و.... مورد استفاده قرار می گیرد.
- هر چه که طول این لوله های خرطومی بیشتر باشند و یا موانعی که سر راه آن قرار می گیرد تا عمل مکش را انجام دهد سنگین تر باشد، در چنین شرایطی نیاز است که اختلاف فشار هوا بیشتر باشد تا در اینصورت هوا به آسانی عبور نماید.
- در واقع برای کاهش صدای هوای عبوری از طریق لوله باید دهانه لوله را کوچک و طول آن را بلندتر در نظر گرفت. اگر قطر دهانه لوله خرطومی بزرگتر باشد لازم است که طول آن را کاهش داد تا بتوان از صدای زیاد آن جلوگیری کرد.
نظر شما