سید محسن حسینی در گفتگو با خبرنگار بازار، اظهار کرد: پتانسیل آب استان حدود ۲.۵ میلیارد مترمکعب است که به نظر می رسد این میزان با توجه به دوره های خشکسالی و افزایش دمای استان، دارای سیر کاهشی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان با بیان اینکه حداقل کمبود آب استان بیش از چهار میلیارد مترمکعب است، افزود: ۹۰ درصد آب استان در بخش زراعت مصرف می شود بنابراین باید برنامه ریزی دقیقی در راستای مدیریت مصرف انجام شود.
او ادامه داد: افزایش راندمان آبیاری، استفاده از روش های نوین و کم آبیاری از جمله مهم ترین راهکارهای صرفه جویی منابع آب در بخش کشاورزی است.
به گفته وی، استفاده از روش های آبیاری تحت فشار و کم فشار، علاوه بر آنکه موجب صرفه جویی در مصرف آب می شود موجب افزایش عملکرد محصول تا حدود ۳۰ درصد نیز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان افزود: روش های کم آبیاری هم از راه هایی است که در مصرف آب صرفه جویی شده ولی همزمان میزان محصول هم کاهش می یابد.
وی یادآور شد: از میزان ۲.۵ میلیارد مترمکعب پتانسیل آب استان، حدود دو میلیارد مترمکعب آن به بخش کشاورزی اختصاص یافته است.
حسینی اضافه کرد: با مدل آبیاری فعلی، می توان حدود ۲۵۰ تا ۲۹۰ هزار هکتار را آبیاری کرد در حالیکه با استفاده از روش های آبیاری تحت فشار این رقم به حدود ۳۸۰ هزار هکتار می رسد.
نظر شما