محمد دهقان بنادکی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: در بحث تامین گاز با توجه به شرایط کشور به ویژه در فصل زمستان و اولویت نبودن صنایع برای بهره مندی از این سوخت، تامین آن با محدودیت مواجه است.
بنادکی تصریح کرد: از سوی دیگر برق در کشور کم تولید می شود و سهم ما به عنوان یکی از مشتریهای وزارت نیرو بسیار کم و محدود است به طوری که وزارت نیرو اعلام کرد تنها ۴۰ درصد از انرژی برق شهرکهای صنعتی را تامین میکند و بقیه به عهده صنعت و صنعتگران است.
وی ادامه داد: این یعنی وزارت نیرو وظیفه ذاتی خود را کنار گذاشته و حتی ممکن است در سالهای آینده این عدد را به صفر نیز برساند که همه این عوامل به معنای افزایش هزینه تامین زیرساختها است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان یزد گفت: کوتاهی از سوی ما در توزیع آب، برق و گاز نبوده اما عرضه این زیرساختها به عهده سایر ارگان هاست.
۵ پست در مناطق ویژه اقتصادی یزد ایجاد شد
دهقان بنادکی بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ قراردادی با شرکت برق منطقه ای برای ایجاد پنج پست در منطقه ویژه اقتصادی شهرک صدوق، شهرک میبد ۲، شهرک بافق و شهرک فولاد با هزینه ای بالغ بر ۵۲۴ میلیارد تومان بسته شد که برای ایجاد سه پست دیگر، نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان باید از سرمایه گذاران تامین شود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد اظهار داشت: در صورت احداث این سه پست، مشکل برق تا سالها رفع خواهد شد.
وی گفت: ناگفته نماند که در حوزه تامین برق مشوق واحدهایی هستیم که از نیروگاه خورشیدی استفاده کنند به صورتی که اگر در بخشی از زمین واگذار شده پنل های خورشیدی نصب شود ما آن را جزو ساخت و سازهای موضوع قرارداد به شمار می آوریم.
دهقان بنادکی افزود: استان یزد جزو استانهای پیشرو در تامین برق شهرک ها از طریق انرژی خورشیدی است و مقرر شده حداقل پنج شهرک خورشیدی با همکاری و پیگیری برق منطقه ای و استانداری در سالهای آینده در صورت تخصیص زمین برای استقرار سرمایه گذار حوزه نیروگاه خورشیدی آماده شود.
آب واحدهای صنعتی واحد به واحد تامین میشود
این مسئول ادامه داد: بحث آب نیز بحثی اقلیمی است و با توجه به خشک بودن منطقه به منظور تامین آب واحدهای صنعتی از طریق معرفی واحد به واحد به آب منطقه ای اقدام می کنیم.
دهقان بنادکی گفت: در شهرکها سیستم هایی برای تصفیه فاضلاب واحدهای صنعتی نصب شده اما استفاده از آن تاکنون اجرایی نشده زیرا برای داشتن تصفیه خانه باید حجم ورودی فاضلاب به حد نرمالی برسد از سوی دیگر نمی توان هر فاضلابی را تحویل گرفت زیرا با توجه به امکانات محدود تصفیه خانه قادر به تصفیه هر فاضلابی نیست.
وی ادامه داد: صنایعی که سطح آلایندگی فاضلابشان بالاتر است باید پیش تصفیه در واحدشان تعبیه کرده تا بتوانند فاضلاب استاندارد را به تصفیه خانه ما تحویل دهند.
به گفته مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان یزد؛ آب تصفیه شده به دو صورت قابل استفاده است یکی برای فضای سبز شهرک های صنعتی و دیگری فروش آب به صنایعی که نیاز به آن دارند که مورد دوم اگر توجیه اقتصادی داشته باشد، انجام خواهد شد.
برنامهریزی برای پساب فاضلاب شهری در شهرک صنعتی یزد
دهقان بنادکی تصریح کرد: هزینه های تصفیه بسیار گران است یک سیستم استحصال نزدیک ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه دارد و قابل پیش بینی نیست که اگر این سیستم در شهرک صنعتی یزد نصب شود آیا هزینه هایش را تامین می کند یا خیر چرا که هزینه نگهداریش نیز بسیار بیشتر از هزینه خریدش است.
وی اظهار داشت: در پی آن هستیم که پساب های فاضلاب شهری را به منظور تامین آب برخی از شهرک های صنعتی خریداری نماییم اما عمده فاضلاب شهر یزد توسط سنگ آهن خریداری شده و باید برای بستن هر گونه قراردادی به آن شرکت مراجعه کنیم.
نظر شما