به گزارش بازار به نقل از ایبِنا، سید سعید شمسینژاد؛ مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران با بیان اینکه سنت قرض الحسنه با وجود فراز و فرودهای اقتصاد تحلیل نرفته است، گفت: در حال حاضر بانکداری قرضالحسنه پس از صندوقهای قرضالحسنه توانسته است جایگاه خوبی در سطح جامعه ایجاد کنند به طوری که حدود ۲۵ درصد جامعه سپرده قرضالحسنه دارند.
وی با بیان اینکه رشد حدود ۷۰ درصدی سپردههای قرضالحسنه را نیز شاهد هستیم، اطهار کرد: به این ترتیب بانکهای قرضالحسنه توانستند جایگاه مناسبی در شبکه بانکی به دست بیاورند. رشد بیش از ۷۰ درصدی منابع در شبکه بانکی، کمترین معوقات که زیر یک درصد است، بالاترین جذب سرمایهگذار و سپردهگذار جدید از جمله دیگر موفقیتهای بانکهای قرضالحسنه است.
شمسینژاد افزود: بانکهای قرض الحسنه رویکرد جدیدی را در پیش گرفتهاند. از جمله این موارد بانکداری بدون شعبه و استفاده از نئوبانکها برای کسب و کارهای خرد است. در دولت سیزدهم و تاکید وزارت اقتصاد، کارگروه ویژهای در حوزه قرض الحسنه ایجاد شد و از جمله اقدامات آن کارگروه افزایش سطح تسهیلات قرضالحسنه بود.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران تاکید کرد: برای نخستین بار تسهیلات قرض الحسنه ۵۰۰ میلیون تومانی برای کسب و کارهای خرد پرداخت شد. همچنین اصلاح اساسنامه بانکها قرض الحسنه و توسعه خدمات غیرحضوری از جمله اقدامات دیگر بوده است.
وی افزود: داشتن متولی واحد در حوزه قرض الحسنه از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. نکته دیگر ایجاد کانون بانکها و موسسات قرض الحسنه است. همچنین در دولت جدید با کمیته فقهی بانک مرکزی تصمیم گرفتیم تا پروژه مزد خدمت را ایجاد کنیم.
شمسی نژاد با اشاره به اینکه یکی از نکاتی که باعث چرخیدن بانک قرض الحسنه میشود، اصلاح این نظام است، اظهار کرد: یک نگاه ویژه و اصلاح در فرآیند کارمزدها به واقع ما را به شرعیتر کردن وامهای قرضالحسنه نزدیکتر خواهد کرد. نکته دیگر که میتواند به بانکهای قرض الحسنه کمک کنند کاهش سپرده قانونی بانکهای قرضالحسنه کاهش دهد؛ این موضوع میتواند قدرت خدمت بانکهای قرضالحسنه را افزایش دهد.
وی با اشاره به تسهیلات تکلیفی گفت: بانکهای قرضالحسنه با پرداخت ۴.۵ میلیون فقره وام در سال به تکلیف خود عمل میکنند، اما ایجاد تسهیلات تکلیفی بیش از حد سبب مشکل خواهد شد. امیدوار هستیم از سال آینده به جای کارمزد ۴ درصد، اخذ کارمزد در سال آن هم یکبار را در دستور کار قرار دهیم که همان پروژه مزد خدمت است. تلاش داریم با شناسایی کلیه نیازهای مردم نئوبانک جدید قرضالحسنه با نام کیوبانک را ایجاد کنیم.
شمسینژاد در پایان تاکید کرد: دستورالعمل انتشار اوراق قرضالحسنه تا کنون وجود داشت، اما اقدامی در این خصوص انجام نمیشد. امروز شاهد صدور مجوز ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق قرضالحسنه هستیم.
نظر شما