به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، جبران خسارتهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا و برنامهریزی برای اقتصاد پساکرونا، ازجمله مهمترین موضوعاتی است که فعالان اقتصادی در شرایط فعلی خواستار تحقق آن از سوی دولت هستند. هدفی که در سال جهش تولید، به عقیده فعالان اقتصادی در گروی اقدام عاجل دولت و هماهنگی کلیه دستگاههای اجرایی در یکراستاست. در همین ارتباط، محمدعلی دهقان دهنوی معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی هفته گذشته اعلام کرد که دولت برای مقابله با آثار منفی این بیماری برنامههای مختلفی در دستور کار خود دارد که شامل برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت میشود. بر اساس توضیحات مختصر او، برنامه بلندمدت دولت در ۵ محور و برای بازه زمانی یک الی دوساله تهیهشده است.
در همین زمینه، پایگاه خبری اتاق ایران، در گفتوگو با روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران نظرات آنها را برای مهمترین اولویتهای دولت در اقتصادپساکرونا و برنامهریزی در این عرصه موردتوجه قرار داده است.
علی شریعتی مقدم رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق ایران در گفتوگو با «پایگاه خبری اتاق ایران» با تأکید بر اینکه صنعت کشاورزی در سال ۹۸، رشد بین ۶ تا ۷ درصدی را تجربه کرد که نشان میدهد این صنعت در شرایطی که بهواسطه اعمال تحریمهای آمریکا، اقتصاد کشور متأثر شده است، میتواند محرک اقتصادی باشد و شرایط ایمنی را در فضای کسبوکار ایجاد کند، میگوید: اما صنعت کشاورزی را فقط نباید در مقوله تولید ببینیم. چراکه گاها به دلیل مشکلاتی که در حوزه فرآوری، عدم قیمتگذاری مناسب و یا حملونقل پیش میآید، ممکن است که تولید دچار مشکل شود.
او در همین زمینه صادرات و ضرورت بازمهندسی و ساختار سازی در صنعت کشاورزی را موردتوجه قرار داده و خاطرنشان میکند در این چرخه، باید ناهماهنگیهای موجود بین بخش خصوصی و دولت، بهعنوان یکی از بزرگترین نقطهضعفهای موجود موردتوجه قرار گیرد.
شریعتی مقدم تأکید میکند: ساختار سازی از دل جلسات دولتی بیرون نمیآید و این فعالان اقتصادی هستند که میتوانند با پیشنهادها و برنامههای علمی خود کاری کنند که تراز تجاری حوزه کشاورزی مثبت شود. او در همین زمینه خاطرنشان کرد: اما متاسفانه شاهدیم که روند صدور بخشنامهها و تعامل دولت با فعالان بخش خصوصی مانند قبل است. در حالی که انتظار میرفت در شرایطی که به واسطه شیوع کرونا، بسیاری از کسب و کارها تعطیل شدهاند، کرونا حداقل موجب تعامل و تعادل بین دولت و بخش خصوصی میشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق ایران، سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی را یکی دیگر از مهمترین اولویتهایی عنوان کرد که در این بازمهندسی و هرگونه برنامهریزی در صنعت کشاورزی باید مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما