پیشنهادات ۱۰گانه بخش‌خصوصی برای صنعت نسل ۴ در برنامه هفتم
کمیسیون صنایع اتاق در گزارشی ارائه کرد

پیشنهادات ۱۰گانه بخش‌خصوصی برای صنعت نسل ۴ در برنامه هفتم

کمیسیون صنایع اتاق ایران در گزارشی، فناوری و نوآوری را بستر رقابت بین کشورها در انقلاب صنعتی چهارم دانسته و پیشنهادات ۱۰ گانه‌ای برای حرکت به سمت دیجیتالی شدن صنعت در برنامه هفتم ارائه کرده است.

به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، کمیسیون صنایع اتاق ایران در گزارشی با عنوان «انقلاب صنعتی چهارم در آیینه برنامه هفتم توسعه» یادآوری کرده است: فناوری و نوآوری، بالاخص انقلاب صنعتی چهارم در دهه جاری میلادی بستر رقابت بین کشورها خواهد بود و حضور به موقع و فعال در این عرصه می‌تواند نردبان توسعه را برای کشورهای درحال توسعه مهیا کند.

از آنجا که در کشورهای درحال توسعه سطح فناوری و سرمایه برای استقرار کامل صنعت ۴ و حرکت بر روی لبه این فناوری مهیا نیست این گزارش پیشنهاد کرده است: در گام‌های اولیه این صنعت از جمله اتوماسیون خطوط و مانیتورینگ ورود شود.

همچنین کمیسیون صنایع اتاق ایران با بهره‌گیری از تجربیات دیگر کشورها در حرکت به‌سوی دیجیتالی شدن صنعت، محورهای ۱۰ گانه زیر را به عنوان سیاست‌های راهبردی کشور برای استقرار گام‌های اولیه صنعت ۴ در کشور در قالب برنامه هفتم توسعه پیشنهاد کرده است:

۱. کمیته‌ای ذیل وزارت صنعت، معدن و تجارت با محوریت این وزاتخانه و با حضور فعالان بخش خصوصی (با محوریت اتاق بازرگانی) و نمایندگان سازمان‌های دولتی مرتبط (مانند معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت ارتباطات، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران) به‌منظور سیاست‌گذاری حرکت به‌سوی انقلاب صنعتی چهارم و استقرار گام‌های اولیه این صنعت در تولید کشور تشکیل شود. این کمیته (کمیته صنعت ۴) درواقع نوعی نهاد رگولاتور برای تنظیم قواعد حرکت به سمت استقرار انقلاب صنعتی چهارم در صنایع کشور خواهد بود.

۲. بخشی از آموزش‌های دانشگاهی به‌سوی پیشران‌های انقلاب چهارم صنعتی سوق داده شده و رشته‌های دانشگاهی مانند تحلیل کسب‌وکار مبتنی بر داده، ساخت و تولید افزودنی، امنیت سایبری و ... در دستور کار دانشگاه‌های برتر کشور قرار گیرد. این مهم از طریق ایجاد گرنت‌ها پژوهشی برای هدایت مطالعات به سمت توسعه دانش در این حوزه صورت گیرد.

۳. تدوین و اجرای برنامه رسوخ فناوری‌های نوین در بخش صنعت در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد.

۴. در تدوین اسناد سیاست صنعتی کشور، صنایع مرتبط با انقلاب صنعتی چهارم با نظر کمیته صنعت ۴ به‌عنوان صنایع پیشران در نظر گرفته شود.

۵. قوانین و مقررات بخش صنعت باتوجه ‌به نیازهای چهارمین انقلاب صنعتی زیر نظر کمیته صنعت ۴ پالایش و اصلاح شوند.

۶. پیمایش آمادگی (بلوغ) شرکت‌های صنعتی در به کارگیری فناوری‌های نسل چهارم در شرکت‌های پیشرو انجام گرفته و از نتایج آن برای اولویت‌دهی به ارائه مشوق‌های توسعه‌ای به شرکت‌های بالغ‌تر استفاده شود.

۷. زیرساخت‌های نرم و سخت مورد نیاز برای انقلاب صنعتی چهارم (اعم از نسل پنجم اینترنت، قوانین و مقررات، بازارگاه‌های داده و...) شناسایی و در کشور پیاده‌سازی شوند.

۸. مشاوره و حمایت از سازمان‌ها و شرکت‌های پیشرو حوزه انقلاب صنعتی چهارم برای ورود به بورس و فرابورس

۹. بازبینی برنامه‌های اجرایی و قوانین کشور هم‌راستا با پارادایم جهانی انقلاب صنعتی چهارم و آینده‌نگاری و آینده‌پژوهی به منظور کشف سناریوهای احتمالی و توسعه چشم‌انداز هوشمند برای شکل دادن به انتشار و اشاعه صنعت ۴

۱۰. تأمین منابع مالی حمایت از استقرار و اشاعه صنعت ۴ از محل مالیات صادرات مواد اولیه خام و نیمه‌خام.

کد خبر: ۲۰۷٬۳۷۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha