علی محمدی در گفتگو با خبرنگار بازار با اظهار این که تمامی مرکبات برای مصرف داخل تولید می شود و برای صادرات دچار مشکل هستیم، گفت: یک ظرفیت عظیمی برای صادرات در کشورهای اوراسیا و منطقه داریم و باید از آن استفاده کرد.
وی با بیان این که بیش از ۸۰ رقم مرکبات در پژوهشکده مرکبات تولید شده است، افزود: در حال حاضر کشورهایی نظیر روسیه و غیره اقدام به واردات تامسون می کنند و این نشان می دهد در حوزه صادرات ضعیف عمل کردیم و باشگاه صادرات نداریم.
محمدی با عنوان این که بخش خصوصی همزمان با تولید رشد نکرده است، گفت: وقتی مرکبات وارد انبارها می شود به فکر صادرات می افتیم در حالی که از قبل باید مقدمات آن فراهم شود.
این تولیدکننده و باغدار نبود انسجام بخشی بین صادرکنندگان و ضعیف عمل کردن در بازاریابی و مشکل در حمل ونقل مرکبات از جمله چالش های فراروی مرکبات استان به شمار می رود، گفت: آمارهای صادراتی نیز واقعی نیست.
این تولیدکننده یادآور شد: در دنیا در زمینه صنایع تبدیلی و فرآوری تلاش شده است ولی ما در حوزه فرآوری اقدامی نکردیم و ۹۹ درصد محصولات ما برای تازه خوری است و برای فراروی به دیگر مناطق کشور ارسال می شود.
وی گفت: سرانه مصرف مرکبات بیش از ۱۷ کیلوگرم است و هیچ محصولی باغی در فروشگاه ها کمتر از ۲۰ هزار تومان در بازار وجود ندارد ولی قیمت مرکبات بسیار پایین و ناچیز است.
محمدی تنوع ارقام تولید را بسیار مهم دانست و گفت: باید مرکبات تولید شده به ارزش اقتصادی بالا تولید و تبدیل شود.
نظر شما