قاسم محبیزاده در گفتوگو با خبرنگار بازار، اظهار کرد: این اتحادیه با داشتن بیش از ۵۰ هزار بهرهبردار فعالیتهای گستردهای در تأمین نهادههای دامی و پشتیبانی از دامداریها انجام داده ولی شرایط خوبی را در سالجاری در این حوزه شاهد نیستیم.
وی تصریح کرد: ما تلاش کردیم تا جایگاه دامداری استان اردبیل را از ۱۶ به ۱۱ ارتقاء دهیم و آموزش بهرهبرداران این بخش نیز جز اولویتهای اصلی است.
مدیرعامل اتحادیه دامداران اردبیل گفت: از آبان ماه سال گذشته با استارت جراحی اقتصادی، قیمت نهادههای دامی شش برابر افزایش یافت و این فرآیند بر قشر ضعیف دامداران فشار مضاعفی را آورده است.
محبیزاده افزود: ۸۵ درصد دامداریهای استان اردبیل سنتی و در مناطق روستایی استقرار یافته و با جهش قیمت نهادههای دامی به معنای واقعی به نقطه تضعیف و له شدن رسیدند و بیش از این توان فعالیت را در این ایام سخت اقتصادی ندارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در کنار حذف یارانهها و افزایش سرسامآور قیمت نهادههای دامی، اکثر دامداران سنتی اقدام به تعطیلی واحدهای خود کرده و به صورت اندک فعالیت دامداریهای سنتی را روستاها شاهد هستیم.
محبیزاده بحران پیش رو را در تأمین گوشت و شیر مورد نیاز بازار یادآور شد و اضافه کرد: دولت برای سه ماهه سال آینده برنامه واردات گوشت و شیر را هدفگذاری کرده چرا که بخش عظیمی از تولیدکنندگان این حوزه توان ادامه فعالیت را ندارند.
وی بیان کرد: در حال حاضر قیمت گوشت در بازار به ۳۵۰ هزار تومان رسیده و شیر نیز در مراکز جمعآوری روستایی بین ۹ تا ۱۰ هزار تومان و در واحدهای صنعتی بین ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان عرضه میشود.
مدیرعامل اتحادیه دامداران اردبیل ادامه داد: شرایط سختی را در ادامه فعالیت دامداریها شاهد هستیم و انتظار میرود مشوقهای حمایتی در این زمینه اعمال شود.
نظر شما