به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، علی نازی عضو هیات عامل و معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی، درباره آمادهسازی اسکلههای مسافری بنادر گفت: در حال حاضر در حوزه گردشگری دریایی ۷۵ پست اسکله برای استفاده گردشگران دریایی در هفت استان ساحلی شمال و جنوب کشور آماده بهرهبرداری است.
وی با اشاره به اینکه بیست بندر در حال ساخت است، ادامه داد: این بنادر در زمانهای مختلف به بهرهبرداری خواهد رسید و ظرفیت پذیرش بیست میلیون گردشگر دریایی را ایجاد خواهد کرد.
به گفته معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی، ۸۰ درصد ساخت بزرگترین بندر گردشگری کشور که در چمخاله استان گیلان در حال ساخت است انجام شده و تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری میرسد.
معاون امور دریایی سازمان بنادر با بیان اینکه برای ساخت و ایمنسازی شناورها و کشتیها تسهیلات خوبی برای سرمایهگذاران در نظر گرفته شده است، به ارائه تسهیلات هشتاد درصدی از محل وجوه اداره شده به ساخت و نوسازی کشتیهای مسافری همچنین تخفیف نود درصدی تعرفه و عوارض بندری برای شناور و کشتیهای مسافری اشاره کرد.
وی همچنین متذکر شد: با تعامل خوبی که بین وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با سازمان امور بنادر ایجاد شد شیوهنامهای برای تامین سوخت یارانهای کشتیهای مسافری آماده و به وزارت نفت ابلاغ شد که طی آن ۸۰ درصد سوخت شناورهای مسافری بهصورت یارانهای پرداخت میشود.
علی نازی این کار را در پایینآوردن هزینهها موثر دانست و آن را مشوق مهمی برای ورود سرمایهگذاران به حوزه گردشگری دریایی عنوان کرد.
عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی به راهاندازی چهار خط آبی بینالمللی اشاره کرد و افزود: خط ایران - عراق (بندر آبادان و بندر سیبه) تا فروردین ۱۴۰۲ به بهرهبرداری خواهد رسید. زیرساختها از سوی ایران آماده است و زیرساختهای سمت عراق نیز در حال آماده شدن است.
وی این خط را دارای ویژگیهای خاص و منحصربفرد عنوان کرد و گفت: فاصله کشور ایران و عراق با راهاندازی این خط زیر هفت دقیقه طی میشود و فرصت مناسبی برای توسعه گردشگری محسوب میشود.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی همچنین به آماده بودن زیرساختهای خط بوشهر و دوحه در دو کشور ایران و قطر اشاره کرد و افزود: در تلاش برای تامین شناور هستین و این خط در بدبینانهترین حالت تا دو سه ماه آینده راه خواهدافتاد و در صدد هستیم که هفتهای یک تردد در این مسیر انجام شود.
عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی همچنین به راهاندازی خط بندرعباس و خصب همچنین چابهار مسقط خطوط بین ایران و عمان طی چندماه آینده اشاره کرد.
علی نازی درباره طرحهای مطرح شده از سرمایهگذاران برای ساخت و نوسازی کشتیها و شناورهای دریایی گفت: در حوزه مسافری نسبت به باری و نفتی استقبال کمتر است. اما در حال حاضر طرح درخواست تسهیلات برای ساخت یک شناور رو رو که هم قابلیت حمل مسافر و همکامیون را دارد با ظرفیت ۳۰ دستگاه خودرو و کامیون همچنین ۷۰ صندلی مسافر پذیرفته و برای تسهیلات به بانک معرفی شده است. همچنین ۲۵ تقاضا برای تعمیرات و نوسازی ۲۵ فروند شناور مسافری در حال بررسی است.
ایمنسازی آبراههای مسافری، ایجاد عمق مناسب و تعبیه علائم کمک ناوبری، ایستگاههای امداد نجات و و استاندارسازی پذیرش گردشگری دریایی، آمادهسازی اسکلههایی برای پهلوگیری کشتیهای کروز و نصب علائم و تابلو دیگر اقدامات مورد اشاره معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی بود.
وی در پایان ضمن اشاره به آمادگی بنادر و اسکلهها برای پهلوگیری شناورها و کشتیهای مسافری بر برنامهریزی برای مسافران در پسکرانه تاکید کرد.
به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، گفتنی است در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایعوابسته و سیوششمین نمایشگاه ملی صنایعدستی که از سهشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ تا ۲۱ بهمن در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، ۲۰۰ فعال صنعت گردشگری از ۴۷ کشور جهان حضور داشتند.
نظر شما