فهرست نهایی کاندیداهای انتخابات اتاق‌ها، دوم اسفند مشخص می‌شود
دبیر انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران:

فهرست نهایی کاندیداهای انتخابات اتاق‌ها، دوم اسفند مشخص می‌شود

دبیر انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران اعلام کرد: فهرست نهایی کاندیداهای تایید صلاحیت شده از سوی اعضای شورای عالی نظارت بر انتخابات اتاق‌های سراسر کشور، تا دوم اسفندماه مشخص می‌شود.

به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، انتخابات دهمین دوره هیات نمایندگان اتاق‌های سراسر کشور ۱۰ اسفندماه برگزاری می‌شود. بر این اساس آیین‌نامه تشکیل و نحوه فعالیت هیأت نمایندگان اتاق ایران و اتاق‌های شهرستان، بعد از انتشار اولیه لیست افراد احراز صلاحیت شده و رسیدگی ۳ روزه به اعتراض‌های احتمالی از سوی انجمن و شورای عالی نظارت، فهرست نهایی افراد تایید صلاحیت شده تا دوم اسفند ماه مشخص خواهد شد. بعد از آن افراد تا ساعت ۲۴ روز هشتم اسفند برای تبلیغات فرصت دارند.

تا به امروز آنچه برای برگزاری انتخابات دهمین دوره باید طبق آیین‌نامه موردنظر انجام می‌شد، به همت شورای عالی نظارت و اعضای انجمن نظارت بر انتخابات، صورت گرفته و بر اساس اظهارات دبیر انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران، طبق زمان‌بندی تعیین شده، باید گزارش اولیه از احراز اهلیت ثبت‌نام کنندگان به خود این افراد و اعضای انجمن ارائه شود.

جهانبخش سنجابی با اشاره اجمالی به آنچه تاکنون انجام شده است، گفت: به موجب تبصره ۲ ماده ۱۵ قانون اتاق و آیین‌نامه تشکیل و نحوه فعالیت هیات نمانیدگان، انتخابات اتاق حدود ۴ ماه قبل از تاریخ برگزاری با انتصاب اعضای انجمن نظارت، متشکل از ۴ نفر منصوب از طرف رئیس اتاق ایران و یک نفر از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت آغاز می‌شود. این فرآیند حدود ۲ ماه قبل شروع شد.

دبیر انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران با اشاره به تعداد ثبت‌نام‌کنندگان در این دوره از انتخابات از ثبت رکوردی قابل توجه خبر داد و افزود: روز یکشنبه ۱۶ بهمن‌ماه، ساعت ۱۲ شب دوره ثبت نام معمولی و تمدیدی سه روزه به اتمام رسید و در مجموع ۲ هزار و ۱۱۹ نفر در انتخابات این دوره از هیات نمایندگان اتاق‌های سراسر کشور شرکت کردند که در اتاق‌های بزرگ مانند اتاق تهران آمار ثبت‌نام کنندگان از ۳۰۰ نفر بیشتر شد.

به گفته سنجابی، تعداد ثبت‌نام کنندگان در دوره گذشته انتخابات برابر با ۱۳۷۰ نفر بوده و این تعداد در دوره فعلی ۵۴.۷ درصد افزایش یافته است.

بر اساس اظهارات سنجابی در این دوره انتخابت ۵۷ هزار نفر دارای کارت‌های عضویت بازرگانی در سراسر کشور تا روز انتخابات واجد شرکت در انتخابات هستند، البته چون تاریخ‌های عضویت افراد متفاوت است، امکان دارد، برخی عضویت آنها متقضی شده و تمدید نکنند و تعدادی از افراد هم ممکن است عضویت خود را تمدید کنند و واجد شرایط شوند.

دبیر انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران با اشاره به اینکه آمار قطعی دارندگان کارت‌های عضویت معتبر در روز نهم اسفند اعلام خواهد شد، ادامه داد: فعلا نمی‌توان آمار دقیقی در این باره ارائه داد؛ اما در هر صورت بیش از ۸۰ درصد این افراد، اشخاص حقیقی و حقوقی دارندگان کارت بازرگانی هستند و کمتر از ۲۰ درصد آنها در سراسر کشور دارندگان کارت عضویت صرف هستند.

او تصریح کرد: فعلا فرآیند احراز اهلیت افراد ثبت نام شده طبق آیین‌نامه، توسط هیات‌های نظارت بر انتخابات شهرستان‌ها انجام شده و نتایج به کاندیدا و اعضای انجمن نظارت بر انتخابات اعلام شده است و از دیروز، کاندیداهای معترض به نتایج تا سه روز فرصت دارند تا نسبت به این نظر اعتراض کنند. پس از انقضای فرصت تعیین شده، انجمن وارد عمل شده و هرچه در انجمن تایید شود، ملاک لیست کاندیدای احراز صلاحیت شده خواهد بود.

بر اساس اظهارات دبیر انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران، پس از ثبت اعتراض‌ها، شورای عالی نظارت بر انتخابات تا ۵ روز مهلت دارد تا شکایت‌ها را بررسی کند و در نهایت فهرست نهایی کاندیدای تایید صلاحیت شده، دوم اسفند بر اساس نظر انجمن و نظر شورای عالی نظارت اعلام می‌شود.

او ادامه داد: بعد از انتشار لیست نهایی کاندیدهای دارای صلاحیت برای شرکت در انتخابات، از ساعت ۸ صبح روز دوم اسفندماه، حداکثر به مدت ۷ روز تا ساعت ۲۴ روز ۸ اسفند امکان تبلیغات وجود دارد و از ساعت ۲۴ روز هشتم اسفند تبلیغات ممنوع خواهد شد. البته در آیین‌نامه جدید، تاریخ تبلیغات تعدیل شده اما انجمن برای حفظ فضای لازم در اختیار کاندیدا، همین مدت را در نظر گرفته است.

به گفته سنجابی، بعد از طی این مراحل، انتخابات اتاق‌های سراسر کشور از ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه، ۱۰ اسفند برگزار می‌شود.

او تصریح کرد: این انتخابات به صورت متمرکز و هم‌زمان در تمام کشور برگزار خواهد شد و فرصت اولیه تا ساعت ۱۸ همان روز است که انجمن می‌تواند در صورت نیاز این زمان را حداکثر به مدت سه ساعت تمدید کند.

سنجابی در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم احراز اهلیت تجاری و اقتصادی رای‌دهندگان توسط انجمن، قبل از برگزاری انتخابات اشاره کرد و گفت: این روند باید طبق آیین‌نامه انجام شود. بنابراین ۹ هزار نفر از اشخاص حقیقی که مشمول این بند می‌شوند، باید فرآیند لازم را مورد توجه قرار دهند.

او درباره برگزاری الکترونیکی انتخابات نیز گفت: با وجود اینکه الکترونیکی بودن آن قطعی خواهد بود؛ اما درباره اینکه انتخابات به صورت کامل الکترونیکی باشد یا نیمی به صورت الکترونیکی و نیمی به صورت دستی، هنوز تصمیم گرفته نشده است.

دبیر انجمن نظارت بر انتخابات درباره حواشی‌هایی که تاکنون درباره انتخابات شاهد بودیم نیز توضیحاتی ارائه داد که بیشتر به ابهامات موجود در برخی از بندهای آیین‌نامه مربوط می‌شد. موانع پیش روی برخی فراکسیون‌ها و گروه‌ها برای ثبت نام موجب شده تا برخی اعتراض‌ها مانند شرکت‌های دانش‌بنیان، بنگاه‌های کوچک و متوسط که لیست بیمه آنها زیر ۲۰ نفر است، ترخیص‌کاران گمرکی که ملاک فروش آنها و اظهارنامه مالیاتی متفاوتی دارند، شرکت‌های حمل‌ونقل، صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی و ... شکل بگیرد.

کد خبر: ۲۰۵٬۱۹۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha