به گزارش بازار، سیدصولت مرتضوی در نشست وزرای نهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و زیمبابوه با ابزار خرسندی از برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک دو کشور پس از وقفه ۷ ساله اظهار کرد: این اجلاسیه از ۱۲ بهمنماه همزمان با چهلوچهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور مقامات عالی کشور زیمبابوه آغاز شده است که امیدواریم به دستاوردهای مناسبی دست یابیم.
وی، مهمترین رویکرد مشترک ایران و زیمبابوه را استکبارستیزی در سطح بینالملل عنوان کرد و افزود: همین رویکرد مشترک در مجامع بینالمللی عامل اصلی توسعه سطح روابط دو کشور است.
مرتضوی با یادآوری سفر مقام معظم رهبری به کشور زیمبابوه در دوره ریاستجمهوری ایشان، تأکید کرد: این سابقه تاریخی نشاندهنده اهمیت توسعه روابط کشورهای ایران و زیمبابوه است.
وزیر تعاون با بیان اینکه باید تعارفات دیپلماتیک کنار گذاشته شود، گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با جمهوری زیمبابوه را دارد و باید به سمت مرحله اجرا و عملیات توافقات شکل گرفته حرکت کنیم.
مرتضوی با اشاره به حضور بانوی اول و همسر رئیسجمهور کشور زیمبابوه در اجلاس زنان تأثیرگذار ایران گفت: این سفر مقدمهای برای گسترش همکاری ایران و زیمبابوه در حوزههای توانمندسازی و خودکفایی حوزه زنان است.
وی از طراحی و اجرای مبادله تهاتری و حذف دلار آمریکا از مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور خبر داد و گفت: افزایش ۹۰۰ درصدی روابط اقتصادی و تجاری دو کشور در سالهای آینده دنبال میشود.
مرتضوی با بیان اینکه مبادلات تجاری سالیانه ۵۰۰ میلیون دلاری بین ایران و زیمبابوه هدفگذاری شده است، گفت: به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران از حمایتهای کشور زیمبایوه در حوزههای هستهای، حقوق بشری و دفاع از ملت فلسطین در مجامع بینالمللی تشکر میکنم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ایران از برنامه اصلاحات اقتصادی چشمانداز ۲۰۳۰ کشور زیمبابوه حمایت میکند، تصریح کرد: محصول خودروی ایرانی «تارا» و جواهرات به کشور زیمبابوه صادر میشود.
وی تأکید کرد: پیشرفتهای ایران اسلامی پس از انقلاب، الگوی مناسبی برای کشورهای مستقل جهان است.
مرتضوی با تقدیر از روحیات انقلابی و استقلالطلبانه کشور زیمبابوه گفت: اگر بر شعار "ما میتوانیم" تکیه کنیم، میتوان به پیشرفت بزرگی دست یافت.
وی در پایان از اعزام شرکتهای تجاری و اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نمایشگاه همکاری اقتصادی زیمبابوه خبر داد.
«ب. م. شاوا» وزیر امور خارجه و تجارت بینالملل جمهوری زیمبابوه در این نشست سفرهای هیئتهای تجاری و اقتصادی را کلید تقویت روابط دو کشور دانست و گفت: یکی از نمودهای سطح بالای روابط دو کشور ایران و زیمبابوه سفر هیئتهای تجاری، نمایندگان مجلس و بانک مرکزی این کشور در سالهای اخیر است.
وی با ابزار قدردانی از حمایتهای ایران در دوره استقلال کشور زیمبابوه افزود: روابط زیمبابوه و ایران بعد از انقلاب سال ۵۷ در حوزههای انرژی، صنعت، کشاورزی، انتقال تجربیات و سلامت توسعه مناسبی پیدا کرده است که فرصت افزایش آن نیز وجود دارد.
شاوا، یکی از چالشهای اصلی اقتصادی این کشور را خلاء حضور سرمایهگذاران عنوان کرد و گفت: برنامه پایدار اقتصادی زیمبابوه از سال ۲۰۲۰ آغاز شده است که مهمترین سرفصل آن توسعه همکاری تجاری و اقتصادی و افزایش سرمایهگذاری با کشور دوست ایران است.
وی از شرکتهای تجاری و اقتصادی ایران برای بهرهمندی از فرصت سرمایهگذاری کشور زیمبابوه دعوت و اضافه کرد: اجلاس کمیسیون مشترک ایران و زیمبابوه، مهمترین قالب همکاریهای دو کشور است.
وزیر امور خارجه و تجارت بینالملل زیمبابوه تأکید کرد: راهبردهای همکاریهای چندجانبه ایران و زیمبابوه تدوین میشود.
وی تحریمهای ظالمانه غرب و آمریکا فرصتی برای پیشرفت کشور خود دانست و اظهار کرد: کشور زیمبابوه با الگوگیری از ایران توانست به خودکفایی حرکت کند.
وزیر امور خارجه و تجارت بینالملل زیمبابوه با گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در جنبش انقلابی مردم ایران در سال ۱۳۵۷ و در روزهای پرهیاهوی مبارزات علیه رژیم ستمگر شاهنشاهی، در سفارت زیمبابوه در تهران حضور داشتم و از نزدیک شاهد آن اتفاقات و پیروزی نهایی انقلاب مظلومان بودم.
شاوا در خاتمه خاطرنشان کرد: بدون تحریم آمریکا قطعاً روند پیشرفت کشور زیمبابوه کندتر بود.
«حامد فروزان» مدیرکل امور بینالملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست به ارائه گزارشی از روند مذاکرات دوجانبه نهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و زیمبابوه پرداخت و گفت: براساس توافقات حاصلشده، روز یکشنبه سند توسعه همکاری چندجانبه ایران و زیمبابوه امضاء میشود.
نهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و زیمبابوه امروز، شنبه ۱۵ بهمنماه با حضور «عباس نوازانی» سفیر ایران در کشور زیمبابوه، «مجتبی مولوی» مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی، «علیرضا عسگریان» دستیار ویژه وزیر، «حامد فروزان» مدیرکل امور بینالملل، «سیداحمد هاشمی» مشاور وزیر و رئیس مرکز حراست و «سیدمرتضی موتورچی» رئیس مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.
نظر شما