به گزارش بازار به نقل از اتاق تعاون ایران، شاخص کل در دی ماه به رقم ۴۲.۳ رسید (عدد شاخص کل زیر۵۰ می باشد). بنابراین وضعیت این صنعت در دی ماه ۱۴۰۱ همچنان در حالت رکود قرار دارد.
در این ماه افزایش مولفههای قیمت محصولات تولیدشده و خدمات ارائه شده و قیمت خرید مواداولیه یا لوازم موردنیاز همانند ماه گذشته عموماً ناشی از کاهش تقاضا، تشدید تحریمها همچنین بی ثباتی نرخ ارز در چند ماه گذشته میباشد که رکود تورمی شدید این صنعت در دی ماه را نشان میدهد.
براساس این گزارش، کاهش مولفهی میزان استخدام و بکارگیرینیرویانسانی _ طبق پیش بینی صورت گرفته در ماه گذشته _ نمایانگر از بین رفتن پایداری اشتغال در این صنعت می باشد.
گفتنی است، کاهش مولفه های سرعت انجام وتحویل سفارش و یا فرآیند کار و مصرف حاملهای انرژی درنتیجهی شرایط اخیر کمبود انرژی کشور و دشواری تامین سوخت جایگزین، از مهم ترین مولفهی مخل کسب و کار صنعت ساختمان در این ماه به شمار میرود.
همچنین مولفهی انتظارات تولید در ماه آینده با ثبت رقم ۴۵.۰۵ نشان از ادامه دار بودن وضعیت رکود تورمی در ماههای آتی میباشد.
از نظر فعالین اقتصادی در صورت ادامه دار بودن عدم ثبات نرخ ارز، کاهش تقاضا بازار مسکن و همچنین محدودیت دسترسی به حامل های انرژی، شاهد رکود فزاینده و تشدید روند از بین رفتن پایداری اشتغال و تعطیلی واحدهای تولیدی در ماههای آتی خواهیم بود.
از ارقام شاخص قابل توجه در این ماه، مولفه قیمت خرید مواد اولیه یا لوازم خریداری شده با عدد شاخص ۹۰.۱ میباشد که نشان از افزایش بیسابقه قیمت مواد مورد نیاز تولید کنندگان در یک ماه اخیر است که تحدیدی جدی برای این صنعت محسوب میشود.
به باور کارشناسان، با توجه به در پیش بودن تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۲، چنانچه دولت و مجلس در حوزه ساخت مسکن و در بخش بودجه عمرانی ردیف مناسبی را پیشبینی نکنند، انتظار میرود در سال آینده نیز این صنعت فعالیتی کم رونق داشته باشد.
نظر شما