خلیل قلی زاده در گفتگو با خبرنگار بازار با اظهار این که هزینه حمل ونقل دریایی بسیار پایین از صادرات زمینی است، گفت: برای حمل ونقل دریایی نیازمند به تناژ بالایی از کالاها هستیم و باید آن را تامین کنیم.
وی با اشاره به ارسال اولین محموله مرکبات از طریق کشتی به روسیه گفت: کشتی های مورد نیاز حمل ونقل مرکبات کانتینری بوده که ظرفیت آن بیش از هزار و ۵۰۰ تن است.
وی با عنوان این که نیازمند ورود کشتی های مورد نیاز در بندر امیرآباد هستیم، گفت: تجهیز این بندر به راه آهن و رو - رو می تواند قابلیت ها و ظرفیت صادراتی را ارتقاء دهد.
قلی زاده با اظهار این که مازندران امکانات مورد نیاز برای تجارت میلیون تنی را ندارد، گفت: برای صادرات ۳۰۰ تن مرکبات ۱۰۰ هزار دلار معادل ۲.۵ میلیارد تومان هزینه گمرکات باید پرداخت شود.
وی گفت: انجام ۱۰۰ هزار تن صادرات مرکبات نیازمند دو هزار میلیارد تومان اعتبار و نقدینگی است و هیچ یک از بانک های ما توان تامین این نقدینگی را ندارند درحالی که اگر فروش محصول به درستی صورت گیرد منجر به رشد قیمت ها می شود.
این تاجر و بازرگان با تاکید براین که صادرات باید استانداردسازی شود، گفت: روسیه بزرگترین بازار است و باید الزامات ورود به این بازار نظیر بهره گیری از حمل ونقل دریایی و تامین تجهیزات را فراهم کنیم.
وی اجاره و یا خرید کشتی های دست ودوم را از جمله راهکارها برای رونق تجارت دریایی ذکر کرد.
نظر شما