۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۰:۵۳
۵۰ درصد از درآمدهای مالیاتی در استان ها هزینه شود
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ مجلس:

۵۰ درصد از درآمدهای مالیاتی در استان ها هزینه شود

عضو کمیسیون تلفیق با بیان اینکه مدیران مالیاتی از بیان مسیرهای شناسایی فرارهای مالیاتی در استان خودشان ابا دارند گفت: این مدیران به محض اینکه موضوع را اعلام کنند، سقف مالیاتی آن استان را بالا می‌برند.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، سید جلیل میرمحمدی میبدی، با اشاره به مبحث درآمدهای مالیاتی در بودجه سال آتی بیان کرد: درآمد دولت از چهار طریق امکان پذیر است. یک؛ درآمد نفتی که ما شرایط خاص و ویژه‌ای در این بخش در دنیا داریم و مجبوریم نفتمان را به دلیل کارشکنی دشمنان، با قیمت تعدیل شده در دنیا به فروش برسانیم تا بتوانیم درآمدی از آن کسب کنیم.

وی بیان کرد: دوم؛ درآمدهای مالیاتی. سوم؛ فروش اوراق و چهارم؛ فروش اموال و دارایی‌های دولت که تا امروز بیش از ۱۰ الی ۱۲ درصد محقق نشده است.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال آتی با بیان اینکه تنها درآمدهای مالیاتی در سال گذشته به طور ۱۰۰ درصد محقق شده است، اظهار کرد: تا به امروز آنچه که در زمینه درآمدهای مالیاتی پیش‌بینی شده تحقق پیدا کرده است. مسئولین در این بخش تاکید دارند که مودیان جدید مالیاتی را شناسایی کرده و از فرار مالیاتی جلوگیری کرده اند.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال آتی ادامه داد: بنابراین پایدارترین درآمدی که دولت می‌تواند روی آن حساب باز کند، مباحث مالیاتی است البته درآمدهای مالیاتی در تمام دنیا به عنوان یک منبع مالی پایدار و وصول شدنی محسوب می‌شود که به عنوان اولویت اول مدنظر است.

میرمحمدی با بیان اینکه ما هم باید با شناسایی مودیان جدید، پیشگیری از فرار مالیاتی و مشوق ها به سمت درآمدزایی از مالیات ها حرکت کنیم گفت: آنچه که در استان های کشور در زمینه درآمدهای مالیاتی قابل وصول بوده و به نوعی رضایت مردم را به خود جلب می کند، این است که ما بخش قابل توجهی از مالیات ها را واقعاً در خود استان هزینه کنیم، یعنی استاندار ما به عنوان عالی ترین مقام اجرایی استان بداند درآمدهای مالیاتی که کسب می کند، حداقل ۵۰ درصدی آن در اختیار خودش خواهد بود.

وی تاکید کرد: متاسفانه ما امسال در این بخش برعکس عمل کردیم یعنی در حال حاضر مدیران کل دارایی ها و مدیران کل سازمان های مالیاتی کشور از اینکه بیایند مسیرهای شناسایی فرارهای مالیاتی را در استان خودشان اعلام کنند ابا دارند، آنهم به این دلیل که به محض اینکه این موضوع را اعلام کنند، سقف مالیاتی آن استان را بالا می‌برند بنابراین دلیلی ندارد چنین کاری کنند. متاسفانه خود این مسئله یک نوع انگیزه کشی را در پی داشته است.

وی با اشاره به ذکر مثالی درباره اعداد و ارقام اخذ مالیات از استان یزد گفت: اخذ مالیات در استان یزد در سال ۱۳۹۹، چهار هزار میلیارد بوده که ناگهان در سال۱۴۰۱ به ۱۱ هزار میلیارد تومان رسیده و دوباره در سال ۱۴۰۲ به ۱۷ هزار میلیارد تومان رشد کرده است.

میرمحمدی تاکید کرد: اگر ما بخواهیم به عنوان مثال ۱۷ هزار میلیارد تومان را در استان یزد وصول کنیم دیگر عدد مازادی باقی نخواهد ماند که بخواهیم در استان هزینه کنیم بنابراین بهترین مسیر این است که ۵۰ درصد از درآمدهای مالیاتی استان ها در خود استان هزینه شود.

کد خبر: ۲۰۱٬۷۷۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha