به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، داود دانش جعفری، اقتصاددان، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: قیمتگذاری دستوری در اقتصاد مطلوب نیست، همچنین روش عرضه خودرو در بورس کالا خوب است اما جای اصلاح دارد. قیمتها باید به گونهای اصلاح شود که قیمت برای مصرف کننده و تولیدکننده منصفانه باشد. مشکلات به صورت جمعی و با نگاه همه جانبه باید حل شود و نیازمند یک طرح پژوهشی است.
محمد قاسمی، استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این میزگرد گفت: لاتاری ملی قرعهکشی خودرو بر پایه کدام منطق اجرایی میشود و آنچه واضح است، این رویه کاملا بیهدف عملیاتی شده و به عبارتی دست دلالها را برای حضور در بازار خودرو بازگذاشتهایم. اصلاحات انجام شده از مسیر بورس کالا برای فروش خودرو، راه حل مناسبی است که میتواند به شفافیت و توسعه صنعت خودرو کمک کند.
رضا مقدس، عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی نیز گفت: عرضه خودرو در بورس کالا علاوه بر حذف دلالان سبب قانونمند شدن معاملات میشود و پوشش ریسک مناسبی هم برای تولیدکننده و هم مصرف کننده رقم میخورد. از سوی دیگر تضمین ابعاد مختلف معامله به درستی انجام شده و تعارض منافعی شکل نگرفته و کشف قیمت نیز در فرآیندی شفاف حین معاملات اتفاق میافتد.
علی امامی میبدی، عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: عملکردی که از عرضه خودرو در بورس کالا مدنظر بود بسیار مثبت به نظر میرسد. بورس کالا بهترین راهکار صنعت خودرو است و موفق خواهد بود.
محمدحسین رحمتی، عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف نیز گفت: با شفاف شدن و رشد میزان تولید خودرو به واسطه عرضه کامل تولیدات در بورس کالا، علاوه بر آنکه به سهم تولید ناخالص داخلی که منجر به افزایش رشد اقتصادی میشود، خواهیم رسید از زیان خودروسازان کاسته شده و شاهد کاهش تورم برای اقشار مختلف جامعه خواهیم بود.
نظر شما