علی خرمی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهارکرد: به دلیل کاهش چشمگیر بارندگی و افزایش دما در کشور میزان تولید چغندرقند با کاهش روبه رو شده است.
این کارشناس کشاورزی افزود: یکی از گیاهان بسیار مناسب برای تولید قند و شکر، چغندرقند است که کشت آن در گلستان توسط کارخانجات تولید قند به صورت کشت قراردادی انجام می شود.
خرمی با بیان اینکه خرید چغندرقند علاوه بر اینکه از نظر کیفی و کمی مورد بررسی قرار می گیرد، یادآورشد: در هنگام خرید این محصول عیار آن حائز اهمیت است .
وی ادامه داد: از زمان شروع کاشت تا پایان برداشت چغندرقند، نحوه اقدامات و فعالیت های کشاورز بر عیار این محصول موثر است.
به گفته این کارشناس کشاورزی، انتخاب بذر، وضعیت خاک، تراکم بوته در مزارع، تاریخ و زمان کشت، تغذیه گیاه، آفات و نحوه آبیاری عوامل موثر بر میزان عیار چغندرقند هستند.
خرمی با اشاره به این نکته که فاصله بین بوته های چغندرقند بین ۱۸ تا ۲۲ سانتیمتر باید باشد، خاطرنشان کرد: در هر هکتار به طور میانگین ۱۰۰ هزار بوته می توان کاشت و محصول تولید شده در هر هکتار اگر وزن هر چغندرقند به طور میانگین یک کیلو۲۰۰ گرم باشد۱۲۰ تن خواهد بود.
وی ادامه داد: توصیه می شود کشاورزان ارتباط فنی خود را با کارشناسان کشاورزی برای کشت چغندرقند قطع نکنند.
به گفته این کارشناس کشاورزی، چغندرقند گیاهی دوساله است که در سال دوم بذر هم تولید می کند و فاصله بین دوکشت این محصول در زمین های کشاورزی حداقل پنج سال است و کشاورزان برای حفظ منابع خاک اراضی کشاورزی باید این فاصله زمانی را رعایت کنند.
نظر شما