مسعود اکبری زاده در گفت و گو با خبرنگار بازار، اظهار داشت: در حالی وارد کننده زردچوبه هستیم که شرایط آب و هوایی مناسبی برای زعفران هندی یا زردچوبه در جنوب سیستان و بلوچستان وجود دارد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان، گفت: همه ساله هزینه هنگفتی برای واردات ادویه به کشور پرداخت می شود از این رو دانشگاه آزاد زاهدان به این بخش ورود کرده تا بوته زردچوبه در استان به تولید انبوه برسد.
اکبری زاده افزود: در نظر داریم پس از تولید انبوه، بوته را در بین کشاورزان منطقه توزیع کنیم تا کشت زردچوبه در استان فراگیر شود و به خودکفایی در تولید زردچوبه برسیم.
وی از انتخاب باهو کلات و پیشین برای کشت زرد چوبه در استان خبر داد و تصریح کرد: شهرهای پیشین و باهو کلات، آب و هوای مناسب و مشابهی با کشور هندوستان دارند به همین دلیل شرایط لازم را برای کشت زردچوبه در این دو شهرستان فراهم است.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان، گفت: در این دو شهر، پردیس هایی دانشگاهی دانشگاه آزاد فعال هستند، بنابراین به جهت امکانات و نیروی انسانی مورد نیاز مشکلی نداریم.
اکبری زاده افزود: ارزش اقتصادی زردچوبه نسبت به موز بیشتر است و از آنجایی که میزان آب کمتری برای کشت نیاز دارد، جایگزین خوبی برای هندوانه و موز در دشت باهوکلات و زرآباد محسوب می شود.
نظر شما