محمدرضا عباسی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: ضرورت دارد تا زارعان پیش از کشت محصول از بازار فروش آن اطمینان یافته و سپس با انعقاد قرارداد با بخش خصوصی به کشت محصولات جایگزین بپردازند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان افزود: برای فراهم شدن بازار اقتصادی محصولات کم آب بر مانند کنجد، گیاهان دارویی بهترین گزینه، کشت قراردادی است.
وی با بیان اینکه اگر کشاورزان کشت جایگزین را در قالب الگوی کشت انجام دهند از حمایت های دولتی بهره مند می شوند، یادآورشد: در کشت قراردادی نهاده ها در اختیار کشاورز قرارداده شده و تنها دغدغه زارعان تولید است.
عباسی ادامه داد: تمامی تولیدات کشاورزی قابلیت خرید تضمینی توسط دولت را ندارند و نمیتوان خرید آن را به دولت واگذار کرد بنابراین بخش خصوص در این حوزه می تواند یاری دهنده کشاورزان باشند.
به گفته وی، ترویج استفاده از کشت های جایگزین مانند گیاهان دارویی و کنجد از مهمترین سیاست های دولت برای مقابله با خشکسالی بر اقتصاد کشاورزان گلستانی بوده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان خاطرنشان کرد: تامین نهاده، بیمه محصول، خرید با قیمت بالاتر و حذف دلال از مزایای مهم کشت قراردادی است.
وی گفت: با توجه به مزایا کشت قراردادی، کشاورز می تواند کشت جایگزین را با همراهی بخش خصوصی رونق ببخشد ضمن ینکه با این رویکرد در برابر کم آبی با چالش مواجه نخواهند شد.
عباسی کشت قراردادی را منجر به پایداری تولید دانست و عنوان کرد: با همکاری شرکت های خصوصی، غله و وزارت جهاد کشاورزی شرایطی بوجود آمده تا ضمن حمایت از کشاورزان در خصوص تامین نهاده ها و بحث بیمه و خرید محصولات نیز تسهیل شود و دست دلالان از بازار تولید محصولات کشاورزی کوتاه شود.
نظر شما