به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، شصت و سومین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس با چهار دستور جلسه ضرورت تعریف ساختار پلیس گردشگری، اجرای پروژه FTTH در کارخانه نوآوری جهت تقویت سرعت اینترنت و بقای کسبوکارهای دیجیتالی بومی، استفاده از تسهیلات مربوط به خانه خلاق و نوآوری بهمنظور راهاندازی خانه خلاق کارخانه نوآوری، بهرهگیری از نیروی متخصص بومی در تشخیص و ارزیابی صلاحیت مشاوران و پیمانکاران برگزار شد.
رئیس اتاق شیراز در این نشست، گفت: باوجود گذشت بیش از ۷ دهه از تجربه برنامهریزی و تدوین شش برنامه توسعهای پیش از انقلاب در کشور همچنان شکاف انتظارات و نتایج در برنامهریزی توسعه در ایران پایدار مانده است.
جمال رازقی افزود: میانگین متوسط رشد اقتصادی سالانه کشور از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۹۹ رقم ناچیزی معادل دو درصد بوده است و این در حالی است که این تورم در دهه گذشته به ۴۰ درصد رسیده و در صورت ادامه روند فعلی در اقتصاد کشور، باید انتظار تورم بیشتر حتی تا ۶۰ درصد هم داشته باشیم.
رازقی اظهار کرد: در بحث اصول برنامهریزی در کشور، تا زمانی که مسیر، تعریف و اهداف درست و مشخصی از توسعه برای برنامهنویس و سیاستگذار تبیین نشود نمیتوان انتظار موفقیت و رشد توسعه را داشت.
رئیس اتاق شیراز ادامه داد: ما در کشور کمبود منابع نداریم و آنهایی که ناکافی بودن منابع را دلیل عدم سرمایهگذاری در کشور میدانند کملطفی میکنند. باید شرایطی فراهم شود تا نخبگان، کارشناسان و صاحبنظران بتوانند در فرایند برنامهریزی کلان در کشور مشارکت کنند.
وی با تأکید بر مشارکت بخش خصوصی در تدوین برنامهریزیهای کلان در کشور ادامه داد: برای غلبه بر مشکلات در کشور باید فارغ از دستگاهها، تیمی از متخصصان در کشور از بخش خصوصی، دولت و مجلس در کنار هم قرار گرفته و اهداف و برنامهها را مشخص کنند و همه دولتها موظف به اجرای آن باشند.
رازقی گفت: در تدوین برنامه هفتم نباید گرفتار شتابزدگی و کارهای نمایشی شد برنامه هفتم فرصتی برای نظام سیاسی کشور است تا نشان دهد که درک عمیقی از مسائل و مشکلات و ظرفیتهای کشور دارد و قصد دارد با کمک همه ایرانیان از فرصتهای پنج سال آتی بهترین استفاده را برای حل مشکلات و رفاه عمومی مردم جامعه انجام دهد.
در ادامه این جلسه پس از بحث و بررسی ۴ دستور جلسه مصرح شد، مصوب شد که:
۱- اتاق بازرگانی با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی فارس طی جلسهای احکام پیشنهادی (متن مصوبه پیشنهادی) مربوط به برنامه هفتم توسعه را جهت طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تهیه کنند.
۲- معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس برگزاری منظم جلسات شورای هماندیشی توسعه اقتصادی استان را پیگیری کند.
۳- تشکیل شورای خروج از رکود بخشهای صنعت و معدن توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت پیگیری و مشکلات این دو بخش به وزارت صنعت، معدن و تجارت منعکس شود.
۴- همایش سرمایهگذاری در استان با همکاری استانداری و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان و ارائه بستههای سرمایهگذاری به تفکیک هر بخش برنامهریزی و اجرا شود.
۵- انعقاد تفاهمنامه مشترک بین پارک علم و فناوری و کارخانه نوآوری شیراز در خصوص بهرهمندی کارخانه از مزایای پارک علم و فناوری.
۶- بررسی اجرای پروژه FTTH جهت بهرهبرداری شرکتهای مستقر در کارخانه نوآوری شیراز با الگوبرداری از استانهای خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان توسط شرکت مخابرات استان فارس.
۷- پیشنهاد تشکیل و تعیین ساختار پلیس گردشگری در ساختار نیروی انتظامی استان از طریق مکاتبه استاندار محترم با وزارت کشور.
۸- درخواست افزایش ضریب امتیاز بومی بودن پیمانکاران در مناقصات از طریق مکاتبه با سازمان مدیریت و برنامهریزی استان.
۹- الزام پیمانکاران برگزیده در مناقصات استان به داشتن حسابهای بانکی و گردش مالی، دفاتر شرکت و حوزه مالیاتی و بیمه آنها در استان از طریق مکاتبه استاندار محترم با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور.
۱۰- انعقاد نامه بین انجمن پیمانکاران عمرانی و سازمان مدیریت و برنامهریزی فارس با حق رأی نماینده انجمن پیمانکاران عمرانی در جلسات رتبهبندی.
نظر شما