عارف قره باش در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: میزان تولید محصولات کشاورزی به علت خشکسالی در سال های اخیر کاسته شده در نتیجه در بخش آجیل نیز با کمبود محصول روبه رو شده ایم که منجر به افزایش قیمت شده است.
این تولیدکننده آجیل افزود: با افزایش قیمت آجیل، شکل معامله آن در بازار نیز تغییر کرده و دیگر نمیتوان به صورت مدت دار معامله کرد همچنین نقدینگی فروشندهها نیز کفاف خرید نقدی را نمیدهد.
به گفته قره باش، گرانی آجیل تنها به زیان مردم نبوده بلکه فروشندگان نیز با کاهش قدرت خرید مردم از این شرایط متضرر شدهاند.
وی ادامه داد: در گذشته که قیمت ها افزایش نیافته بود، کشاورزان و باغداران این محصول را به بازار داخلی می فروختند و فروشنده نیز پرداخت را با چک در نهایت پس از دو ماه انجام میداد، اما امروز به دلیل نوساناتی که در بازار وجود دارد کشاورزان معامله مدت دار قبول نمیکنند.
این تولیدکننده آجیل با بیان این موضوع که قیمتهای سرسامآور خشکبار باعث شده بسیاری از مردم مصرف آجیل را از برنامه غذایی خود حذف کنند، خاطرنشان کرد: امسال در برخی از اقلام افزایش قیمت داشتیم اما با توجه به فرارسیدن ب یلدا و اهمیت این شب برای ایرانیان در تلاشیم تا آجیل را به قیمتی عرضه کنیم که تمامی اقشار جامعه توان خرید آن را داشته باشند.
قره باش به تاثیر نرخ ارز بر قیمت تمام شده آجیل هم اشاره کرد و افزود: نوسانات یا افزایش روز افزون نرخ ارز، محصولاتی نظیر بادام هندی یا دیگر اقلام وارداتی را هم دستخوش تغییر می کند.
نظر شما