به گزارش بازار به نقل از ایبنا، میرهادی رهگشای؛ کارشناس مسائل اقتصادی، بیان کرد: یکی از مشکلات کشور، تورم بالا و غیرقابل پیش بینی است، که از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم با محدود کردن رشد ترازنامه بانکها، تا حدودی تورم کنترل شد.
کنترل تورم دست آورد دولت سیزدهم
وی افزود: در دولت سیزدهم، تورم در حال طی کردن روند نزولی خود بود، که حذف ارز۴۲۰۰ تومانی و افزایش کنترل نشده اجاره بها مسکن در تابستان به آن کمی شُک وارد کرد. اگر این دو اتفاق رخ نمیداد، میتوانستیم کاهش چشمگیر نرخ تورم را دستاورد دولت سیزدهم بدانیم.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه طبق آمارهای بانک مرکزی، مسکن سهم اصلی در بالا بودن تورم را برعهده دارد، گفت: در بازار مسکن معاملاتی که صرفا هدفشان افزایش قیمت است، رونق گرفته و سرمایههای سوداگرانه به این بازار وارد شده، که این دو امر باعث بالا رفتن میزان تورم در بخش مسکن شده است.
وی ادامه داد: چشم انداز بازار مسکن دارای ابهام و ریسک است که این عامل در کنار سایرعوامل گفته شده، تورم در بخش مسکن را زیاد کرده است. برای بهتر شدن وضعیت مسکن باید هماهنگی بین دستگاههای مربوطه یعنی وزارت راه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی صورت بگیرد.
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این پرسش که عضویت رسمی ایران در شانگهای چه فایدهای دارد؟ گفت: مهمترین پیام اقتصادی این امر این است که کشورما دیپلماسی سیاسی و اقتصادی خود را معطوف به برجام و کشورهای غربی نمیدانند و ایران عضویت در شانگهای را در قالب دیپلماسی فعال دنبال میکند، باید عضویت ایران را به عنوان بستری برای سود بردن اقتصادی در نظر بگیریم.
وی افزود: استفاده از بستر اقتصادی فراهم شده مهمترین مزیت عضویت ایران در شانگهای است، همچنین هدف از این عضویت افزایش تبادلات اقتصادی با سایر کشورها، گسترش زیر ساخت پولی و مالی است، البته از مهمترین مشکلات ما در توسعه روابط اقتصادی با سایر کشورها به نقل و انتقال پول مربوط است.
رهگشای با بیان اینکه چین و روسیه دو عضو اصلی شانگهای هستند، گفت: این دو عضو میتوانند تبادل مالی مستقل از دلار، استفاده از ارزهای ملی را گسترش دهند و ایران نیز دست کم بخشی از تبادلات خارجی خود با این کشورها را با استفاده از ارز ملی و غیر دلاری انجام دهد.
نظر شما