۱۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۹
قیمت جهانی برنج در نوامبر ۲.۳درصد افزایش یافت| قیمت جهانی گندم و غلات کاهشی است
سازمان فائو مطرح کرد:

قیمت جهانی برنج در نوامبر ۲.۳درصد افزایش یافت| قیمت جهانی گندم و غلات کاهشی است

فائو با اشاره به افزایش ۲.۳درصدی قیمت جهانی برنج و روند کاهشی نرخ گندم و غلات گفت: شاخص قیمت مواد غذایی این سازمان در پایان نوامبر نسبت به مدت مشابه سال قبل تنها ۰.۳ درصد بیشتر است.

بازار؛ گروه کشاورزی: در حالی چندی پیش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) گزارش داد که اندازه گیری تغییرات در قیمت جهانی کالاهای غذایی در ماه نوامبر تا حد زیادی ثابت ماند، با کاهش قیمت های بین المللی غلات، گوشت و محصولات لبنی که قیمت های فزاینده روغن های گیاهی و شکر را جبران کرد.

روند افزایشی قیمت جهانی برنج در برابر کاهش نرخ گندم و غلات در نوامبر ۲۰۲۲

با این حال دو روز پیش (دوم دسامبر) اعلام داشت: شاخص قیمت مواد غذایی فائو، که تغییرات ماهانه قیمت‌ های بین‌ المللی سبدی از کالاهای غذایی رایج را دنبال می‌ کند، در طول ماه نوامبر به طور متوسط ‌۱۳۵.۷ واحد بود که کمی کمتر از سطح خود در اکتبر است. به طوری که این شاخص اکنون تنها ۰.۳ درصد بالاتر از سطح خود در نوامبر ۲۰۲۱ است.

از سوی دیگر در گزارش فائو آمده است: شاخص بهای غلات فائو نسبت به ماه قبل ۱.۳ درصد کاهش یافت، اما همچنان نسبت به سال قبل ۶.۳ درصد افزایش داشت. همچنین قیمت جهانی گندم و ذرت در نوامبر به ترتیب ۲.۸ درصد و ۱.۷ درصد کاهش یافت که تا حدی تحت تأثیر گسترش طرح غلات دریای سیاه قرار داشت. در مقابل، قیمت بین المللی برنج ۲.۳ درصد افزایش یافت.

همچنین بر اساس این گزارش، شاخص قیمت روغن نباتی فائو در ماه نوامبر ۲.۳ درصد افزایش یافت و به هفت ماه کاهش متوالی پایان داد. به عبارت دیگر قیمت های بین المللی روغن نخل و سویا افزایش یافت، در حالی که قیمت روغن های کلزا و آفتابگردان کاهش یافت.

شاخص قیمت گوشت فائو در نوامبر ۰.۹درصد کمتر از اکتبر بوده است

از سوی دیگر شاخص قیمت لبنیات فائو از اکتبر ۱.۲ درصد کاهش یافته است، با کاهش قیمت جهانی کره، شیر بدون چربی و شیرخشک کامل، در بحبوحه کاهش تقاضای واردات، در حالی که قیمت پنیر افزایش یافته است که تا حدی به دلیل وجود صادرات کمتر از کشورهای تولیدکننده پیشرو در غرب اروپا است.

علاوه بر این در این گزارش آمده است: شاخص قیمت گوشت فائو در نوامبر ۰.۹ درصد کمتر از ماه قبل بود، زیرا قیمت ‌های بین‌ المللی گوشت گاو کاهش یافت، چرا که با وجود تداوم تقاضای بالای واردات چین، افزایش صادرات از استرالیا به عرضه‌ های بالای برزیل اضافه شد. در مقابل، قیمت‌ های جهانی سایر انواع گوشت افزایش یافت که منجر به قیمت‌ های بالاتر برای گوشت گوسفند شد.

تولید غلات نسبت به سال ۲۰۲۱ به میزان ۲درصد کاهش داشته است

نکته جالب توجه اینکه شاخص قیمت شکر فائو در ماه نوامبر ۵.۲ درصد افزایش یافت که تحت تأثیر خرید قوی در میان عرضه ضعیف شکر جهانی (تقاضا بیش از عرضه) به دلیل تأخیر در برداشت در کشورهای کلیدی تولیدکننده و اعلام هند برای کاهش سهمیه صادرات شکر بود. همچنین قیمت های بالاتر اتانول در برزیل نیز فشار صعودی بر قیمت جهانی شکر وارد کرد.

بر اساس این گزارش، فائو پیش بینی کاهش تولید جهانی غلات در سال ۲۰۲۲ را مطرح کرده بود که اکنون به ۲۷۵۶ میلیون تن رسیده و نشان از کاهش ۲ درصدی میزان تولید نسبت به سال ۲۰۲۱ دارد. فائو همچنین پیش‌ بینی کاهش تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۲ را مطرح کرد، با این وجود رقم جدید ۷۸۱.۲ میلیون تنی همچنان یک رکورد باقی خواهد ماند و از سوی دیگر انتظار می رود تولید جهانی برنج ۲.۴ درصد کمتر از بالاترین رکورد سال قبل باشد.

گفتنی است بر اساس آنچه سازمان فائو اخیرا اعلام کرده، ۴۵ کشور در سراسر جهان، از جمله ۳۳ کشور در آفریقا، ۹ کشور در آسیا، دو کشور در آمریکای لاتین و دریای کارائیب و یک کشور در اروپا، به دلیل درگیری‌ ها، رویدادهای آب و هوایی شدید و نرخ‌ های تورم فزاینده، به کمک‌ های خارجی برای غذا نیاز دارند.

همچنین برای کشورهای کم درآمد با کمبود مواد غذایی پیش بینی می شود که تولید غلات در سال ۲۰۲۲ برابر با میانگین ۵سال گذشته یعنی ۱۸۴.۵ میلیون تن باشد در حالی که پیش بینی می شود کل نیاز واردات غلات ۶۳.۷ میلیون تن باشد که که نسبت به میانگین ۵سال گذشته ۷درصد بیشتر باشد.

کد خبر: ۱۹۱٬۷۴۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha