علی اصغر شالبافان در گفت و گو با خبرنگار بازار با بیان اینکه بسیاری از مراکز استانها و حتی شهرهای مختلف کشور قابلیت های فراوانی برای رونق گردشگری مذهبی دارد، اظهار کرد: جذب گردشگران مذهبی علاوه بر فراهم سازی فرصتهای فرهنگی و مذهبی برای معرفی درست کشورمان به دنیا، رونق اقتصادی خوبی نیز در پی دارد.
وی افزود: ما آیین ها و مراسمهای مذهبی متنوع در کشور و بیش از چهار هزار اثر قابل بازدید مذهبی ثبت شده در فهرست میراث ملی داریم که این آثار علاوه بر جنبه زیارتی دارای جاذبه های فرهنگی و تاریخی نیز هستند و می توانند در توسعه گردشگری مذهبی کشورمان نقش بسزایی داشته باشند.
جذب گردشگر خارجی با برنامه ریزی قبلی در ماههای عزاداری و شادی
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی با اشاره به ضرورت هماهنگی و اتخاذ سیاست های پایدار و ماندگا در این حوزه از صنعت گردشگری تاکید کرد: جذب گردشگر خارجی با برنامه ریزی قبلی در ایام ماه های محرم و صفر و ایام شادی خاص مانند عید غدیر علاوه بر ارزآوری باعث شناساندن فرهنگ و مذهب ایرانی به دیگر افراد در سرتاسر جهان می شود.
وی تاکید کرد: در استانهایی مانند اصفهان که به طور معمول گردشگران پس از سفر به ایران در آنها حضور خواهند یافت، باید یک پکیج گردشگری تعریف شود و در این میان توسعه گردشگری مذهبی نیز می تواند به استانها خاص محدود نشده و از ظرفیت استانهای مختلف کشور در این زمینه نیز استفاده کرد.
شناسایی درست ظرفیتهای مشابه کشورهای هدف
شالبافان ادامه داد: در این زمینه می توان مشترکات فرهنگی و مذهبی با کشورهای منطقه و همسایه و دوست ایران را مدنظر گرفت و با شناسایی درست ظرفیتهای مشابه، برنامه ریزی در راستای توسعه گردشگری مذهبی را به سرانجام رساند.
وی با بیان اینکه گردشگران عراق، ترکیه، آذربایجان، افغانستان و پاکستان به طور معمول بیش از بقیه کشورها به ایران سفر می کنند، گفت: از ای ظرفیت مناسب می توان برای یک مجموعه سفر گردشگری مذهبی به استانهای مهم مذهبی کشور استفاده بهینه کرد و در راستای جذی دیگر کشورها نیز لازم است برنامه ریزی درست برای معرفی ظرفیتهای مذهبی استفاده کرد.
نظر شما