آیین‌نامه ایمنی امور پیمانکاران بازنگری می‌شود
در کارگروه کمیته حمایت از کسب‌وکار مطرح شد

آیین‌نامه ایمنی امور پیمانکاران بازنگری می‌شود

در نشست کارگروه کمیته حمایت از کسب‌وکار با توجه به آغاز فرآیند بازنگری آیین‌نامه ایمنی امور پیمانکاران در شورای عالی حفاظت فنی، مقرر شد پیشنهادهای اصلاحی برای شورا ارسال شود.

به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، اعضای کارگروه کمیته حمایت از کسب‌وکار با توجه به اعلام نماینده وزارت کار درباره شروع فرآیند بازنگری و اصلاح آیین‌نامه ایمنی امور پیمانکاران در شورای عالی حفاظت فنی این وزارت‌خانه، تصمیم گرفتند جمع‌بندی نهایی از مجموعه پیشنهادهای اصلاحی موردنظر تشکل‌های اقتصادی را از طریق دبیرخانه کمیته حمایت از کسب‌وکار برای اعضای این شورا ارسال و روند بازنگری را پیگیری کنند.

در نشست اخیر کارگروه کمیته حمایت از کسب‌وکار در ابتدا، ۱۰ مشکلی که توسط کمیسیون انرژی اتاق ایران و دبیرخانه شورای گفت‌وگوی استان خوزستان در دریافت و تمدید گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران شناسایی شده بود، مورد توجه و بررسی قرار گرفت.

به استناد ماده ۸۵ قانون کار «کلیه کارفرمایان، کارگران و کارآموزان (کارورزان) مشمول قانون کار موظف به گذراندن دوره آموزش ایمنی، متناسب با شغل در بدو استخدام و حین خدمت هستند و به منظور شفافیت در روش اجرا، دستورالعمل و شیوه نامه‌های مربوطه تدوین شده است.» همچنین طبق ماده ۲ آیین‌نامه اجرایی ایمنی امور پیمانکاری مصوب ۱۳۸۹ پیمانکاران باید صلاحیت انجام کار خود را از نظر ایمنی از وزارت کار و امور اجتماعی دریافت کنند.

لزوم حضور کلیه کارکنان در دوره‌های آموزشی ایمنی عمومی با سطح کیفی پایین و غیرکاربردی، عدم توجه به گواهینامه‌های HSE (گواهینامه بین‌المللی سیستم مدیریت)، دریافت چندباره اطلاعات و داده‌های موجود در سایر بانک‌های اطلاعاتی دولتی، عدم وحدت رویه در فرایند ارزیابی و بررسی اسناد و مدارک، متأثر شدن کسب‌وکارها شرکت‌های پیمانکاری، فرایند طولانی، پیچیده و غیرنظام‌مند و ایجاد پتانسیل فساد، عدم اجرای ماده ۶ آیین‌نامه ایمنی امور پیمانکاری و تحمیل هزینه‌های اضافی به پیمانکاران، عدم اجرای ماده ۸ آیین‌نامه ایمنی امور پیمانکاری، مشکلات در تنظیم برنامه اجرایی آموزش نیروی انسانی شاغل در کارگاه‌های کارفرمایان و عدم توجه به وجود سیستم توسعه نظام مدیریت ایمنی و بهداشت، محیط زیست در کارگاه‌ها از جمله مشکلاتی ناشی از اجرای آیین‌نامه ایمنی امور پیمانکاری بودند که مورد توجه قرار گرفتند.

در این بین توجه به گواهینامه‌های HSE برای شرکت‌های پیمانکاری و پذیرش آن با تأیید سازمان برنامه‌وبودجه برای امکان حضور این شرکت‌ها در مناقصه‌ها، درخواست شرکت‌های پیمانکاری بود که از سوی نماینده این سازمان مورد موافقت قرار گرفت.

همچنین با توجه به آغاز فرآیند بررسی و اصلاح آیین‌نامه مذکور در شورای عالی حفاظت فنی، قرار شد جمع‌بندی نهایی درباره این اصلاحات برای اعضای شورا ارسال شود.

مشکلات جامعه کارگری و کارفرمایی در رابطه با سامانه جامع روابط کار نیز در ادامه این نشست بررسی شد. این سامانه به منظور ساماندهی و بهینه‌سازی نظام روابط کار در راستای رفع چالش‌ها و مشکلات جامعه کارگری و کارفرمایی، راه‌اندازی شد؛ اما در حال حاضر به ادعای فعالان بخش خصوصی با چالش‌های زیرساختی و شکلی، روبه‌روست. در این بین برخی از مشکلات هم به عدم آموزش کافی مربوط می‌شود.

از آنجایی که علاوه بر مشکلات شناسایی شده، مسائل دیگری هم وجود داشت، قرار شد اعضای کارگروه کمیته حمایت از کسب‌وکار، نکات مدنظر خود را برای دبیرخانه ارسال کنند و در نهایت جمع‌بندی آن طی مکاتبه‌ای برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال شود. همچنین مقرر شد ظرف یک ماه در جلسات هفتگی، مشکلات موجود مطرح و برطرف شوند.

کد خبر: ۱۹۱٬۰۰۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha