به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، محمد فرهاد با اشاره به بهرهبرداری از طرح آبرسانی به سنندج، گفت: از جمله مشکلات تامین آب شرب مردم سنندج از سد قشلاق، نحوه آبگیری از آن بود، به طوری که فقط امکان بهرهبرداری از ۱۱۵ میلیون مترمکعب از ذخیره سد به تصفیهخانه وجود داشت و چنانچه مشکلی برای تونل آبی رخ میداد، شهر با تنش آبی روبرو میشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان با اشاره به مشکلات و معضلات کمی و کیفی در تامین آب سنندج از سد قشلاق، افزود: در حوزه بهبود کیفی آب سد قشلاق، اقداماتی طی سالهای گذشته صورت گرفت، اما بررسیها برای مرتفع کردن معضل کیفی آب سنندج ادامه یافت که نتیجه نهایی آن تغییر منبع آبی بود؛ بر این اساس موضوع تامین آب سنندج با بهرهمندی از سد آزاد در دستور کار قرار گرفت.
وی در همین رابطه تصریح کرد: به منظور حذف طعم و بوی نامطبوع آب شرب سنندج، پروژه کلانی از دو سال گذشته آغاز شد که تقریبا تا ابتدای دولت سیزدهم این پروژه پیشرفت ۲۰ درصدی داشت، اما با آغاز به کار دولت سیزدهم و توجه ویژه رییس جمهور و وزیر نیرو در مدت زمان کوتاهی این مهم به نتیجه رسید.
توزیع آب شرب با کیفیت از ۲۹ آبان در سنندج
فرهاد یادآور شد: در مسیر انتقال آب از سد آزاد به سد قوچم یک مسیر اختصاصی ۲۷ کیلومتری برای هدایت آب به تصفیهخانه شماره یک و دو شهر سنندج ایجاد شد که ۲۹ آبانماه، آب شرب از این مسیر به تصفیهخانه شماره یک با ظرفیت ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه رسید و در شبکه توزیع شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان ادامه داد: با پیشرفت این پروژه، طعم و بوی نامطبوع آب شرب در قسمت مرکزی شهر سنندج با جمعیتی بالغ بر ۳۵۰ هزارنفر به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
وی یادآور شد: طرح آبرسانی در فاز دوم با ظرفیت ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه در مسیرعملیاتی شدن قرار دارد و انتظار میرود در آینده نزدیک این مهم نیز تحقق یابد؛ در این صورت ۱۰۰ درصد آب مورد نیاز شهروندان سنندجی از سد آزاد تامین میشود.
فرهاد درباره افزایش ظرفیت تصفیهخانههای سنندج ابراز داشت: پیشبرد این مهم نیازمند فراهمسازی زیرساختهای لازم است، در همین راستا برنامهریزیهای مورد نیاز برای راهاندازی تصفیهخانه شماره سه صورت گرفته است و هماکنون مطالعات تحقق این مهم در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت آبفا کردستان یکی از مصوبات سفر ریاستجمهوری به این استان را تسریع در راهاندازی تصفیهخانه شماره سه شهر سنندج عنوان کرد و بیان داشت: امید است با نهایی شدن مطالعات و اخذ مجوزهای لازم، فرآیند عملیاتی راهاندازی این بخش نیز آغاز شود.
وی در ادامه به نظرسنجی روزانه از شهروندان سنندجی درخصوص دریافت بازخوردها در پی ارتقای سطح کیفی و کمی آب شرب اشاره کرد و ابراز داشت: آبی که در شبکه مرکزی شهر توزیع میشود، ترکیبی از آب سدآزاد (۱۲۰۰ لیتر بر ثانیه) و سد قشلاق (۴۰۰ لیتربرثانیه) است، با توجه به اینکه حجم قالب را آب سدآزاد تشکیل میدهد تاثیر بسزایی در کیفیت آب شرب گذاشته است به شکلی که در نظرسنجیهای انجام شده اکثر مردم این شهر بر بهبود کیفیت آب شرب اذعان داشتهاند.
وی همچنین به راهاندازی فاز دوم این طرح به همت شرکت آب و نیرو با درنظر گرفتن نیاز فعلی شهروندان سنندجی به ۲۰۰۰ لیتر آب شرب اشاره کرد و گفت: آب با کیفیت از ۲۹ آبانماه از ۲۰۰ لیتر بر ثانیه در شهر سنندج توزیع شده و امروز این رقم به ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه رسیده است، این نیاز با بهرهمندی از تصفیهخانه شماره دو به صورت کامل تامین میشود.
فرهاد خاطرنشان کرد: به منظور ارتقای سطح کیفی آب، همزمان با پیشرفت این پروژه، مخازن تصفیهخانه، سطح شهر و شبکه شستشو داده میشود، هماکنون حدود ۱۰۰ هزار مترمکعب در داخل شهر سنندج مخزن آب وجود دارد و فرآیند نظافت این مخازن بر اساس استانداردهای لازم با نظارت دانشگاه علوم پزشکی در حال انجام است.
نظر شما