به گزارش بازار به نقل از ایبنا، مجتبی بهاروند کارشناس و فعال اقتصادی، در خصوص اهمیت تثبیت نرخ ارز گفت: تثبیت نرخ ارز از جمله مباحث بنیادی در اقتصاد به شمار میرود که دولتهای مختلف همواره روی این بحث تاکید داشتهاند. قطع به یقین، تثبیت نرخ ارز موضوعی فوری نیست که در یک یا دو شب انجام شود، بلکه بحثی بنیادی است که با سیاستگذاریهای ۵ تا ۱۰ ساله امکان تحقق آن مهیا میشود، ضمن اینکه سیاستهای تدوین و تصویب شده در طی مدت زمان ۱۰ ساله باید ثابت بمانند.
وی در این باره گفت: اقتصاد علم است، لذا برای تثبیت متغیرهای مهم اقتصادی باید به علم اقتصاد رجوع کرد نه اینکه اقتصاد و بازار به صورت دستوری اداره شود، به همین دلیل باید به فاکتورهای عنوان شده و ثابت شدهای که بزرگان علم اقتصاد طراحی کردهاند، اعتماد کرد.
وی در این باره افزود: یکی از مهمترین فاکتورهای کمک کننده به رشد اقتصادی کشور، تبعیت از سیاست تجارت آزاد و رواج آن در بخشهای مهم و مختلف اقتصاد است به این معنا که صادرات و واردات طبق اصول و قواعد اقتصادی باید آزاد باشد.
مجتبی بهاروند توضیح داد: برای رونق و رشد اقتصادی، دولتها باید سیاستگذاران خوبی باشند و دست از هر گونه بنگاهداری و شرکتداری بکشند. ورود دولت به بنگاه و شرکتداری از ابتدا اشتباه و تصمیمی نادرست بود و وضعیت امروز صنایع کشور ناشی از این رویکرد غلط و تداوم آن است.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: با اینکه ایران دارنده بزرگترین بخش خصوصی خاورمیانه بود، اما دولتی کردن صنایع مختلف به نفع کشور تمام نشد، بلکه صنعت را ضعیف ساخت. این اصل در دنیا به کرات ثابت شده و همه کشورها از آن تجربه گرفتهاند که اقتصاد دولتی هیچگاه موفق نمیشود و رشد قابل قبولی نخواهد یافت، چرا که اصولا دولتها بنگاهداران خوبی نیستند به همین خاطر نمیتوانند در عرضه و تقاضا توازن ایجاد کنند.
بهاروند توضیح داد: به همین خاطر ریال افت میکند، دلار بالا میرود، هر چند مسائل سیاست خارجی و تحریمها نیز روی این موضوع به شدت اثر گذار است، اما باید سیاستی کلی برای برون رفت از شرایط بد اقتصادی در پیش گرفته شود تا اصول و قواعد تجارت آزاد پذیرفته و اجرا شود آن زمان بازار خود نرخ ارز را در بهترین حالت ممکن تعیین میکند و همه طرفین تجارت و مردم از این نرخ به تبع رشد و رونقی که در اقتصاد ایجاد شده راضی خواهند بود.
نظر شما