به گزارش بازار، سید مهداد خاتمی با اشاره به اینکه نقش متاورس در صنعت گردشگری و جهانگردی روز به روز در حال افزایش است، اظهار کرد: ایده متاورس در سال های ۱۹۹۰ به ظهور رسید. نقش متاورس در صنعت گردشگری و جهانگردی از زمان های قبل آغاز شده بود. اما با بروز همه گیری کووید که برنامه های گردشگری تعطیل شد، جهت گیری توریسم به سمت سیر و سفر در دنیای متاورس تسریع شد. زیرا ایده سفر در دنیای مجازی میتواند به نحوه رویارویی توریست ها با مکانهای دیگر کمک کند.
وی افزود: ایده سفر در دنیای مجازی حتی امکان دارد جایگزین تعدادی از سفرهای فیزیکی گردد که در این صورت صنعت توریسم دچار آسیبی نخواهد شد.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: شرکتها در حال توسعه زیرساختهایی برای فراهم سازی امکانات گردشگری در متاورس های موجود و جدید هستند.
وی با بیان اینکه متاورس پیوند جهان فیزیکی با زندگی دیجیتال، دنیای آواتارها و نسل بعدی اینترنت است، یادآور شد: شاید بتوان بهترین و سودمندترین رویکرد Metaverse را در رابطه با آموزش معنا کرد.در حال حاضر برای کسب تخصص در یک حیطه خاص، باید چند هزار ساعت آموزش حرفهای گذرانده شود. این آموزشها پراکنده هستند.
خاتمی اذعان کرد: کلاسهای آنلاین، کلاسهای حضوری، کتابها، جزوات، آزمایشها و همگی در بسترهایی جدا از هم ارائه شدهاند. حالا تصور کنید در دنیای متاورس بخواهیم برای یک زمینه خاص آموزش ببینیم.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال در حوزه ای خاص تر، بسیاری از سرگرمیها هستند که در برهههایی از زمان یا در موقعیتهای مکانی خاص به آنها دسترسی نداشته باشیم.
این فعال اقتصادی ادامه داد: به عنوان مثال، اشخاصی که در مناطق استوایی زندگی میکنند، نمیتوانند در محل زندگی خود، ورزشها یا تفریحات زمستانی را داشته باشند. مگر اینکه به یک کشور سردسیر سفر کنند.
وی خاطر نشان کرد: در متاورس همهچیز در هر زمان و مکانی ممکن است یا میتوان به نمونه های نمایشگاهی جیتکس امارات اشاره کرد که شاهد برگزاری کنفرانس بودیم بنابراین کنفرانس ها نیز مانند کنسرتها میتوانند بهصورت حضوری یا آنلاین برگزار شوند. اما محدودیتهای حضور فیزیکی و حضور آنلاین در ویدئو کنفرانسها نیز وجود دارد. خاتمی گفت: بنابراین میتوان به یک تجربه برتر در رابطه با برگزاری چنین رویدادهایی در متاورس فکر کرد. بهطوریکه آواتار افراد در جلسات حاضر میشوند و یک تجربه ملموس را رقم میزنند.
این فعال اقتصادی اظهار کرد: بسیاری از راه حل های دیجیتال موجود امروزی با نگرانی هایی در مورد حفظ حریم خصوصی و امنیت همراه بوده اند. بنابراین متاورس ممکن است مسائل مربوط به حریم خصوصی و خطرات امنیتی را نیز به همراه داشته باشد. به عنوان یک فضای آنلاین فعال، متاورس میتواند به مسائل جدیدی در امنیت و حریم خصوصی افراد و همچنین موسسات منجر شود.
خاتمی افزود: با هدف معرفی تجربیات همه جانبه به کاربران، متاورس شکاف بین دنیای واقعی و مجازی را از بین میبرد. حتی اگر بتوانید این موضوع را به عنوان یک مزیت در نظر بگیرید، اعتیاد به دنیای مجازی میتواند باعث کنارهگیری افراد از تجربیات دنیای واقعی شود.
وی ادامه داد: پس از شروع همه گیری ویروس کرونا و در نتیجه محدودیت های ناشی از آن، ویژگی های منفی سیستم های آموزش فعلی برای همه نمایان شد. افت کیفیت آموزش و کاهش انگیزه فراگیری دانشجوها از بزرگترین صدمات محدودیت های کرونایی بر سیستم آموزش مجازی فعلی هستند.
این فعال اقتصادی اذعان کرد: تکنولوژی های هوش مصنوعی، واقعیت افزوده و واقعیت مجازی که در متاورس به کار گرفته شده اند باعث تبدیل شدن آن به یک بستر مناسب برای توسعه و بروزرسانی سیستم های آموزشی فعلی شده اند.
وی بیان کرد: بدین ترتیب دانشجویان می توانند با شرکت در محیط های سه بعدی قدرت گرفته از تکنولوژی متاورس، تجربه ای بسیار نزدیک به محیط های آموزشی در جهان واقعی را کسب کنند در حالی که دیگر محدودیت های مکانی و زمانی و اقتصادی جلودار آن ها نیستند.
خاتمی تاکید کرد: یکی از مهم ترین کاربردهای متاورس در صنعت آموزش باید به کاهش هزینه های برگزاری کلاس های آموزشی اشاره کرد. ساخت و نگهداری محیط های آموزشی بسیار هزینه های سنگین را به سازمان آموزشی تحمیل می کند، این در حالی است که می توان یک دانشگاه مجازی در متاورس توسعه داد که تمامی واحد های آموزشی با بهترین کیفیت را با هزینه بسیار کمتر از ساخت و ساز در جهان واقعی توسعه داد.
نظر شما