۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۰۰:۳۱
مدیریت بهتر ریسک با قرارداد «اختیار آتی» بورس کالا

مدیریت بهتر ریسک با قرارداد «اختیار آتی» بورس کالا

قرارداد اختیار معامه مبتنی بر آتی مزیتی دارد که سرمایه گذار می‌تواند از دو ابزار مالی جداگانه به صورت همزمان استفاده کرده و از مزایای آن در جهت مدیریت ریسک بهتر منتفع شود.

به گزارش بازار به نقل از بورس کالا، علیرضا صادقی در خصوص راه اندازی قرارداد اختیار آتی زعفران در بورس کالای ایران گفت: از گذشته در بورس کالای ایران قراردادهای آتی و اختیار معامله به صورت مجزا مورد معامله قرار می‌گیرد و فعالان زیادی در این بازارها فعال هستند، اما از شنبه هفته جاری قرارداد اختیار معامله‌ای راه اندازی شد که دارایی پایه آن قرارداد آتی است و شروع آن با راه اندازی قراداد اختیار معامله مبتنی بر آتی زعفران بوده است.

وی افزود: قرارداد اختیار معامله مبتنی بر قرارداد آتی به این صورت عمل می‌کند که کسی که وارد این قرارداد می‌شود حسب اختیار خرید یا فروشی که دارد در سرسید، دارایی پایه که قراردادآتی است به آن واگذار می‌شود و با توجه به اختیار خرید یا فروش، موقعیت تعهد خرید یا فروش در قرارداد آتی اتخاذ می‌کند.

صادقی عنوان کرد: در حال حاضر در بورس‌های مختلف دنیا این ابزار وجود دارد و سرمایه گذاران حرفه‌ای زیادی در این بازار فعال هستند و در بازار سرمایه ایران هم شروع این ابزار با راه اندازی قراداد اختیار معامله مبتنی بر قرارداد آتی زعفران بود.

وی به مزیت‌های این ابزار اشاره و تصریح کرد: قرارداد اختیار معامه مبتنی بر قراداد آتی مزیتی دارد که سرمایه گذار می‌تواند از دو ابزار مالی جداگانه به صورت همزمان استفاده کرده و از مزایای آن منتفع شود؛ به طوری که اگر سرمایه گذار در قرارداد آتی وارد شود، این قرارداد مبتنی بر تعهد است و سرمایه گذار متعهد می‌شود که در سررسید، دارایی پایه را تسلیم خریدار کند، اما اگر این سرمایه گذار وارد اختیار شود و اختیار معامله مبتنی بر آتی خریداری کند، این اختیار را دارد که اگر شرایط در آینده مناسب بود و قابلیت ورود به قراداد آتی داشت از این اختیار استفاده کند و بتواند وارد آتی شود و در سرسید دارایی خود را بفروشد که این مزیت مهمی برای سرمایه گذاران ایجاد می‌کند.

به گفته رئیس اداره نظارت بر بازار بورس‌های کالایی سازمان بورس، قرارداد اختیار معامله مبتنی بر قراداد آتی مستلزم ورود سرمایه گذاران حرفه‌ای است که شناخت کاملی از این بازار داشته باشند، ولی از همان ابتدا فعالان و حتی تولیدکنندگان هم می‌توانند وارد این بازار شوند و با شناختی که دارند برای مدیریت ریسک بهتر دارایی‌های خود سرمایه گذاری کنند.

وی خاطرنشان کرد: لذا موفقیت این ابزار به دو نکته بستگی است اول معرفی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مناسب که باید توسط بورس و فعالان بازار سرمایه صورت بگیرد و دوم راه اندازی این قراردادها بر روی دارایی‌های که نوسان‌های قابل توجهی دارد، زیرا هرچقدر نوسان دارایی پایه بیشتر باشد جذابیت این ابزار بیشتر خواهد بود.
وی افزود: بورس کالا می‌تواند در آینده این ابزار را توسعه داده و قرارداد اختیار معامله مبتنی بر صندوق طلا که دارای پایه آن به نوسانات قیمت طلا وابسته است را راه اندازی کند و جذابیت

بیشتری به آن ببخشد و فعالین زیادی را به خود جذب کند بنابراین سرمایه گذارانی که در حال حاضر در قرارداد آتی و اختیار معامله فعال هستند با توجه به شناختی که از این بازار دارند می‌توانند وارد این بازار شوند و معاملات خود را در بازار جدید انجام دهند.

صادقی تاکید کرد:در واقع اختیار آتی، ابزار بسیار جذاب برای تولیدکنندگان و سرمایه گذارانی است که مدیریت ریسک دارایی خود را بهتر انجام دهند و بتوانند از مزایای نوساناتی که در قیمت دارایی ایجاد می‌شود، دارایی پایه خود را بهتر کنترل کنند؛ لذا اختیار آتی ابزار بسیار جذابی است که می‌تواند بازیگران خود را داشته باشد و افراد زیادی می‌تونند وارد این بازار شوند.

کد خبر: ۱۸۷٬۷۱۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha