به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، حسام عقبایی، نائب رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک گفت: در سال های گذشته هیچگاه ملاک اصلی وضعیت بازار مسکن را فروردین ماه قرار نمی دادیم. ۲۰ روز این ماه تعطیل و بازار مسکن اواسط اردیبهشت ماه خود را پیدا می کرد؛ امسال اما در فروردین تعطیلی مطلق را پیش رو داشتیم.
عقبایی یادآور شد: از اسفند ماه که وارد بازار کرونایی شدیم، حجم انباشته ای از نیاز مردم باقی مانده بود و امکان انجام معامله مسکن را نداشتند؛ از طرفی تورم عمومی که مرکز آمار ایران برای فروردین اعلام کرد، ۳۰,۰۲ درصد است و لذا کاهش قیمت هیچ مفهومی ندارد.
اجاره بهای شهرهای بزرگ به سقف تورم می رسد
«وضعیت قیمت بازار مسکن در فروردین ۹۹ و هم اکنون نه تنها کاهش ۲درصدی نداشته، بلکه رشد آن به سقف تورم در شهرهای بزرگ رسیده است. »
نائب رئیس صنف مشاوران املاک با بیان این مطلب تصریح کرد: مسکن کافی برای نیازمندان واقعی تولید نشده و سرمایه هایی که به سمت بورس و طلا می رود از میان طبقات بالای جامعه است.
عقبایی گفت: در بازار مسکن سودا گری و سفته بازی می شود و نمی توان گفت مسکن به میزان کافی در کشور وجود دارد. با توجه به تورم عمومی و رشد قیمت مسکن تا سقف این تورم، رشد اجاره بها در نیمه اول سال تا نزدیکی تورم پیش می رود.
مسکن به خانه های زیارتی و لوکس می رسد
همچنین ایرج رهبر، نائب رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران ضمن مصاحبه با این بخش خبری تحلیلی در خصوص چشم انداز تولید مسکن گفت: نمی توان ادعا کرد تولید مسکن روبراه شده و اگر تولید رو به رشد باشد هم دو سال دیگر اثر می گذارد.
وی ادامه داد: انباشت تقاضا سالانه بدتر می شود و اگر به فکر تولید جدی نباشیم، در آینده دچار مشکلات بیشتر خواهیم شد.
اما آیا نیاز به تولید سالانه یک میلیون مسکن درست است؟ رهبر در اینباره گفت: مسکن موجود برای خانواده های هدف ایجاد نمی شود. بلکه خانه های زیارتی، لوکس، زیارتی و خانه دومی ملاک این تولید قرار گرفته اند.
به عقیده رهبر مسکن فعلی باید برای اقشار متوسط و رو به پایین ساخته شود؛ درحالیکه ۶ میلیون نفر هنوز ازدواج نکرده و در نوبت تهیه مسکن قرار دارند.
نظر شما