به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، طرح اصلاح قانون اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در کمیته بازرگانی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نهایی شد.
این طرح در جلسه هشتم آبان ماه کمیسیون اقتصادی بهعنوان جمعبندی نهایی کمیته بازرگانی در حضور رئیس اتاق ایران و وزیر صنعت، معدن و تجارت ارائهشده، نتیجه گفتوگوهای مفصل و تصمیمگیری اعضای کمیته بازرگانی کمیسیون اقتصادی مجلس است. اما بهنظر میرسد در برخی موارد تصمیم نهایی اتخاذ نشده است.
یونس ژائله، رئیس اتاق تبریز میگوید: قانون اتاق بازرگانی حتماً باید تغییر کند. اتاق ایران، نهادی غیرانتفاعی که متعلق به بخش خصوصی است. کسانی که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی عضویت دارند، افراد برجسته در حوزه تجارت و بازرگانی، صنعت، معدن، کشاورزی و کسبوکارهای نوین هستند.
ژائله میگوید: بسیاری از کسانی که اکنون بهعنوان فعال اقتصادی در این مجموعه به کار مشغول هستند اساساً فعال اقتصادی نیستند یا در سطح بزرگتری فعال اقتصادی نیستند، اینها میتواند عضو اتحادیهها و انجمنهای تخصصی حوزه خود باشند.
ژائله میگوید: کسانی که در اتاق بازرگانی فعالیت و عضویت دارند باید از قشر کارآفرین و آشنا به اصول تجارت خارجی باشند.
او سپس ماهیت کار حزبی را از فعالیتی نظیر اتاق بازرگانی جدا میکند و ادامه میدهد: برخی روندهای کنونی نظیر فعالیت حزبی است و بر همین مبنا در لزوم تغییر قانون اتاق تردیدی نیست.
رئیس اتاق تبریز معتقد است: اشکالاتی که در محتوای تغییرات کنونی قانون موجود است، به لزوم رایزنی میان اتاق و بخشهای حاکمیتی برای برطرف شدن آنها نیاز دارد. روند قانون نباید به سمت و سویی برود که باعث تضعیف بخش خصوصی شود. مثلاً اتاق ایران همیشه از نظارت بر عملکرد خود استقبال میکند ولی وقتی ترکیب هیات نظارت و راهبری در طرح اصلاح قانون اتاق ایران بیشتر دولتی است تا بخش خصوصی؛ اتاق ایران را تضعیف میکند.
به گفته ژائله بخش خصوصی باید با نهادهای مختلف ازجمله وزارت صنعت، معدن و تجارت وارد گفتوگو و تعامل شود تا بهاتفاق بهصورتِ مطلوب قانون اتاق بازرگانی برسند.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران از درآمد سهدر هزار و چهار در هزار اتاق ایران انتقاد میکند و معتقد است که باید عدد مشخصی برای پرداخت حق عضویت مشخص شود و آن عدد به اتاق بازرگانی پرداخت شود. درآمد اتاق ایران از یک شرکت حتماً عدد مشخصی باشد ولی در این طرح به این مسئله توجه نشده است.
ژائله مهمترین وظیفه اتاق ایران را توسعه صادرات میداند، برای این مسئله فعال اقتصادی باید بهدقت و با معیارهای مشخصی تعریف شود.
رئیس اتاق تبریز دومین وظیفه اتاق بازرگانی را آموزش میداند و میگوید: آموزش جوانان باید از اولویتهای کاری اتاق بازرگانی باشد. اتاق بازرگانی باید محملی برای آموزش نسل جدید و جوان برای تجارت، بهویژه تجارت خارجی باشد. هرچه کلاسهای آموزشی حرفهایتر باشد، نیروی کار انسانی ماهرتر تربیت میکند و روند امور برای آینده تجارت کشور روشنتر خواهد شد، خصوصاً اگر از اکنون به جوانان راه و رسم فعالیت اقتصادی در اندازه بینالمللی را بیاموزیم. انجام چنین وظیفهای مستلزم این است که اعضا و گردانندگان اتاق از میان فعالان اقتصادی معتبر و صاحب اندیشه بخش خصوصی باشند. البته ما تابهحال چنین عملکردی را شاهد نبودهایم.
بهگفته ژائله یکی از وظایف اتاق ایران برگزاری مداوم و مستمر نمایشگاههای بینالمللی است که بهواسطه آن میتواند به بخشی پیشران در تجارت تبدیل شود و این نیازمند وجود کسانی است که خود در زمینههای گوناگون صاحبتجربه و فکر هستند.
رئیس اتاق تبریز میگوید: مهمترین مسئله اتاق ایران ضعف یا نبود برنامه برای گسترش صادرات بهعنوان مهمترین وظیفه بخش خصوصی در اقتصاد است. باید فعال اقتصادی بزرگ در این اتاق دور هم جمع شوند و باید ماهیت آن با اتحادیه و صنف فرق کند. با اعمال تغییرات موردنیاز زمینه برای حضور افرادی که دلسوز کشور و اقتصاد هستند فراهم شود.
نظر شما