۱۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۰
تامین نهاده های دامی از طریق الگوی کشت، روی کاغذ ساده است| ابزار اجرای هر طرحی تامین نقدینگی است
رئیس شورای تامین دام کشور در گفتگو با بازار:

تامین نهاده های دامی از طریق الگوی کشت، روی کاغذ ساده است| ابزار اجرای هر طرحی تامین نقدینگی است

پوریان رئیس شورای تامین دام با بیان اینکه قیمت دام نسبت به قیمت نهاده، پایین است گفت: اینکه میگویند از طریق الگوی کشت، نهاده دامی را تامین میکنند درعمل سخت است چون اولین ابزار تولید داشتن نقدینگی است.

بازار؛ گروه کشاورزی: صنعت دامداری کشور با مشکل تامین نهاده مواجه است به طوری که اگرچه علوفه و نهاده در کشور به وفور یافت می شود اما پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، قیمت ها به طور نجومی بالا رفته است و لذا دامداران مشکل تامین نقدینگی برای خرید نهاده و علوفه دامی دارند. با این وجود اخیرا آزادی خواه نماینده مجلس و عضو کمیسیون کشاورزی از برنامه ریزی برای تامین ۱۲ میلیون تن نهاده دامی با اجرای الگوی کشت در کشور خبر داده و اعلام کرده است با توجه به اینکه یکی از چالش های جدی امروز تامین نهاده های دامی است ضمن اینکه دامداران و مرغداران در یکسال گذشته واقعا سختی کشیده اند لذا اگر بتوانیم سالانه ۱۲ میلیون تن نهاده دامی موردنیاز مانند ذرت و جو را تولید کنیم در قالب الگوی کشت. این بهترین اقدام و خدمت برای مردم کشور خواهد بود. این در شرایطی است که برخی از فعالان بخش دامداری که به صورت مستقیم در جریان مشکلات تولید قرار دارند معتقدند این چنین ادعاهایی فقط روی کاغذ ساده و در عمل امری سخت و دور از دسترسی است.

تامین نقدینگی؛ چالش اصلی دامداران کشور

منصور پوریان رئیس شورای تامین دام کشور در این خصوص به خبرنگار بازار گفت: روی کاغذ حرف زدن ساده و راحت است مساله اینجا است عملیاتی شدن چنین ادعاهایی سخت است و شرایط خاصی نیاز دارد.

پوریان تصریح کرد: ظاهرا اجرای الگوی کشت هم به صورت دستوری در حال پیگیری است اما سوال اینجا است که آیا با توجه به عملکرد وزارت خانه می توان خوشبین به اجرای چنین طرحی باشیم در حالی که حمایتگر کشاورزان نیست.

وی اظهار داشت: همانطور که می دانید الان دامداران با مشکل نقدینگی مواجه هستند و دولت پیش از اجرای هر برنامه و طرحی ابتدا باید نقدینگی این بخش را تامین کند. به عبارت ساده تر مشکل اساسی کشور در بخش تولید به خصوص تولید دام، بالا بودن هزینه ها و نبودن بازار خوب است در حالی که بازار خوب می تواند حمایت کننده تولید باشد.

پوریان ادامه داد: در حقیقت اولین ابزار برای تولید، نقدینگی است و ما دامداران امروز با مشکل نقدینگی شدیدا مواجه هستیم و لذا اجرای طرح الگوی کشت نیز مانند هر برنامه دیگری مستلزم تامین نقدینگی توسط خود دولت است.

این مقام مسئول اذعان داشت: ما پیش از این در توزیع نهاده های دامی کشور مشکل داشتیم و اگرچه واردات این کالاها مشکل چندانی نبود اما به دلیل مشکلاتی که در توزیع آن وجود داشت می دیدیم که تولید گوشت، مرغ و تخم مرغ به چه روزی افتاد.

پوریان افزود: در واقع به طور خاص تا پیش از آزادسازی قیمتها، فرایند توزیع نهاده های دامی مشکل داشت و نهاده ها به جای اینکه به دست دامدار واقعی برسد با توجه به اختلاف قیمت نهاده دولتی با نهاده های آزاد، سر از بازار آزاد در می آورد.

وی ادامه داد: در حقیقت یکی از اصلی ترین دلایل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات نهاده ها همین سوء استفاده هایی بود که صورت می گرفت. با این وجود باز هم امروز بازار نهاده های دامی با چالشهای دیگری مواجه است.

قیمت دام زنده متناسب با افزایش قیمت نهاده های دامی نیست

پوریان خاطر نشان کرد: در حالی که الان نهاده ها با ارز آزاد وارد کشور می شود اما شاهد گرانی آن هستیم و برای اکثر دامداران صرفه اقتصادی ندارد که برای تامین نهاده با چنین قیمت هایی هزینه کنند و لذا شاهد کناره گیری برخی از تولید کننده های این حوزه هستیم.

وی ادامه داد: از سوی دیگر با بالا رفتن قیمت نهاده های دامی، شاهد گرانی قیمت گوشت قرمز در بازار هستیم در حالی که در بخش دام قیمتها پایین است و نسبت به قبل چندان تغییر نکرده است.

پوریان افزود: در واقع در حال حاضر قیمت دام نسبت به افزایش قیمت نهاده ها، پایین است. به طوری که در بخش دام سبک بالاترین قیمت ۷۵هزار تومان است و در بخش دام سنگین نیز بالاترین قیمت ۶۹ هزار تومان است.

رئیس شورای تامین دام کشور اظهار داشت: با این تفاسیر الان قیمت ها در پروسه تولید و بازار عملا با هم تفاوت دارد به همین دلیل در بازار گوشت قرمز گران است و در بخش دام قیمتها متناسب با قیمت نهاده ها نیست.

کد خبر: ۱۸۵٬۳۸۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha