به گزارش بازار، سید محمد آهویی در اولین نشست تخصصی بررسی امکان سنجی تحویل حجمی آب، ایجاد وحدت رویه در محاسبه آببها و ارائه فرایند اجرایی مساحی در شبکههای آبیاری و زهکشی استان خوزستان، افزود: متاسفانه در چند دهه گذشته به نظام بهره برداری از آب توجه کافی نشده است و این موضوع باعث ایجاد مشکلات متعددی در کشور شده است.
وی گفت: پس از چند دهه و با همراهی وزارت نیرو توانستیم مجوز نظامند کردن تعرفه آب صنعت را از شورای عالی اقتصاد اخذ و نظام نرخ گذاری را در این بخش اجرایی کنیم.
آهویی افزود: با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در توسعه پایدار و ایجاد امنیت غذایی، ایجاد نظام نرخ گذاری را در این بخش به عنوان اولویت دوم مورد توجه قرار دادیم تا ضمن مدیریت مصرف آب و افزایش بهره وری براساس میزان آب توزیعی، شاهد افزایش درامد و بهره وری اقتصادی در شرکتهای فعال در بخش آب باشیم.
مدیرکل دفتر اقتصادی و بهره وری آب، مدیریت مصارف و تقاضای شرکت مدیریت منابع آب ایران، تحویل حجمی آب را به عنوان یکی از تکالیف ابلاغی شورای عالی آب به وزارت نیرو معرفی کرد و گفت: به منظور مدیریت مصرف آب و افزایش بهره وری، تحویل حجمی آب در دستور کار قرار گرفته است و در تلاش هستیم تا به صورت پلکانی و مرحلهای آن را اجرایی کنیم.
وی ضمن معرفی خوزستان به عنوان پایلوت طرح تحویل حجمی آب اظهار کرد: از آنجایی که این طرح از سالهای قبل در بخشهایی از شبکههای آبیاری خوزستان از جمله در شبکههای آبیاری شمال خوزستان اجرا شد و بازخورد مناسبی نیز داشته است، شرکت مدیریت منابع آب ایران، خوزستان را به عنوان پایلوت کشوری برای یک نیمسال آبی انتخاب کرده است.
آهویی تصریح کرد: مطمئنا اجرای موفقیت آمیز این طرح نیازمند همراهی بخشهای مختلف به خصوص در شبکههای آبیاری هستیم و امیدواریم با اجرایی شدن آن شاهد مدیریت مناسب مصرف و افزایش بهره وری باشیم.
بنا بر این گزارش در صورت اجرای موفقیت آمیز در خوزستان، این طرح به همه شرکتهای آب منطقهای کشور جهت عملیاتی شدن ابلاغ میشود.
نظر شما