به گزارش بازار به نقل از ایبنا، غلامرضا مصباحی مقدم، عضو سابق شورای پول واعتبار و استاد دانشگاه درباره عدم افزایش نرخ ارز برخلاف بیان احتمالاتی دراینباره از سوی برخی با توجه به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و حوادث اخیر و تحریمهای کشورهای اروپایی به خبرنگار ایبِنا گفت: با تغییر قیمت ارز ترجیحی پیش بینی میشد که به نرخ آن شوک وارد آید که البته این اتفاق افتاد، اما با تدبیر بانک مرکزی عرضه و تقاضا به تعادل رسید.
وی درباره تدبیر بانک مرکزی بیان کرد: قیمت ارز در نتیجه تصمیم حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بازار آزاد بالا رفت، اما براساس مجوز بانک مرکزی که داد و ستد آن به صرافی براساس توافق صورت گرفت، عرضه و تقاضا در این بازار به تعادل رسید و نرخ ارز صرافیها تقریبا تثبیت شد.
این عضو سابق شورای پول و اعتبار درخصوص نرخ ارز آزاد نیز اظهار داشت: نرخ آزاد تابع نرخ ارز صرافی است. بانک مرکزی با سیاست توافقی که اشاره شد، توانست آرامش را بر بازار ارز حاکم کند و به جرات میتوان گفت که این تدبیر در زمینه تثبیت قیمت ارز بسیار تاثیرگذار بوده است. قیمت ارز آزاد در آغاز به کار آمدن دولت سیزدهم از ۲۸ هزار تومان به حدود ۳۱ هزار تومان رسید و حدود ۱۵ یا ۱۶ درصد افزایش قیمت داشت که البته در شرایط تورمی بالای ۴۰ درصد این اتفاق افتاد.
این استاد دانشگاه در ادامه اضافه کرد: این نکته را هم باید در نظر داشت که سایر ارزها حتی همین ۱۵ یا ۱۶ درصد هم افزایش پیدا نکردند و قیمت به شکل همان روزهای گذشته باقی ماند. این مسئله نشان از این دارد که تدبیر بانک مرکزی تاثیرگذار و موفق بوده است.
مصباحی مقدم درباره تاثیر راه اندازی بازار توافقی ارز در این رابطه یادآور شد: راه اندازی بازار توافقی ارز کاملا تاثیرگذار بوده و خوشبختانه با در نظر گرفتن این تدابیر از سوی بانک مرکزی نیازی به ارزپاشی هم به وجود نیامد، زیرا در صورتیکه این کار صورت میگرفت، اشتها نیاز به ارز افزایش پیدا میکرد.
نظر شما