بازار؛ گروه ایران: طرح زنجیره ارزش زعفران که از دو سال قبل اجرای آن در هلدینگ کشاورزی ستاد فرمان اجرایی حضرت امام (ره) آغاز شد به تازگی مورد بهره برداری قرار گرفت؛ زنجیره ای که مانع این می شود که زعفران کاران مناطق کم برخوردار کشور ناچار به ارزان فروشی به واسطه ها شوند.
بر این اساس نه تنها آن ها از حمایت هایی همچون دریافت پیاز استاندارد زعفران برخوردار می شوند بلکه این امکان را می یابند که محصولات خود را به انبار بورس کالای زعفران بسپارند و با ارائه گواهی تحویل کالا، تسهیلات دریافت کنند. این اقدام نه تنها به معیشت زعفران کاران کمک می کند بلکه مانع این می شود که زعفران، این طلای سرخ کمیاب به دست کسانی که نسبت به قاچاق محصول به خارج از مرزها اقدام می کنند و به خام فروشی دامن می زنند برسد.
تولید پیاز استاندارد زعفران در سه منطقه
با جلوگیری از خام فروشی، محصول تولید شده فرصت این را می یابد که در مسیر فرآوری قرار بگیرد و محصول فرآوری شده با ایجاد ارزش افزوده به کشورهای دیگر صادر شود یا در تولید انواعی از داروها مورد استفاده قرار بگیرد؛ اتفاقی که می تواند زمینه ساز پایان خام فروشی زعفران باشد.
در این راستا محمودرضا سالار، مجری طرح تولید پیاز استاندارد زعفران هلدینگ کشاورزی ستاد فرمان اجرایی حضرت امام (ره) با اشاره به زنجیره ارزش زعفران به بازار می گوید: ستاد از ابتدای زنجیره زعفران یعنی نهاده تا انتهای آن یعنی بازار اقدامات متعددی انجام داده است.
تولید پیاز زعفران استاندارد در سه منطقه شهرستان سرایان و روستای بجد بیرجند در استان خراسان جنوبی و شهرستان تایباد در استان خراسان رضوی به ترتیب در مساحتی بالغ بر ۱۵، ۱۰ و ۲۵ هکتار در فاز اول انجام شده است
وی با اشاره به اینکه در بحث نهاده، یکی از مشکلات اساسی زعفران، پیاز استاندارد است، می افزاید: تولید پیاز استاندارد را در سه منطقه شهرستان سرایان و روستای بجد بیرجند در استان خراسان جنوبی و شهرستان تایباد در استان خراسان رضوی به ترتیب در مساحتی بالغ بر ۱۵، ۱۰ و ۲۵ هکتار در فاز اول انجام شده است. همچنین حدود ۳۵۰ تن پیاز مصرف شده که پیش بینی می شود حداقل ۷۰۰ تن برداشت داشته باشد.
سالار ادامه می دهد: همچنین برای مراحل پس از برداشت گل زعفران سالن فرآوری ایجاد کردیم که برای حدود ۳۰ نفر به طور مستقیم اشتغال زایی انجام می دهد. همچنین پیاز زعفران برای شمار قابل توجهی در این حوزه یعنی ۱۲۰ نفر اشتغال زایی کرده است.
افتتاح نماد بورسی زعفران در بورس
مجری طرح تولید پیاز استاندارد هلدینگ کشاورزی ستاد با اشاره به اینکه بعد از فرآوری زعفران از اواسط پایان آبان هر سال این محصول آماده ارسال به بازار می شود گفت: مشکلی که در این روند وجود دارد این است که تا پیش از زنجیره ارزش زعفران، محصول فرآوری شده با قیمت پایین تر از ارزش حقیقی خود به فروش می رسید.
وی با اشاره به اینکه رویدادهای مختلفی همچون نوروز، جشن سال نو مسیحیان و برگزاری مسابقات جام جهانی سبب افزایش مصرف بین المللی زعفران می شود، اضافه می کند: باید برای عرضه محصول با قیمت حقیقی در این بازه های زمانی آماده باشیم. بنابراین ضروری است زعفران در جایی با کیفیت بالا نگهداری شود تا در زمان مناسب وارد بازار شود و در مسیر صادرات قرار بگیرد.
نماد بورس مدبر توس که در سازمان بورس ثبت شده است از روز یکشنبه هشت آبان ماه افتتاح شد و جمع آوری زعفران در مسیر درست قرار گرفت
سالار با اشاره به اقداماتی که در این راستا هلدینگ کشاورزی ستاد فرمان اجرایی حضرت امام (ره) انجام داده ادامه می دهد: برای نگهداری زعفران تولید شده در کشور، انبار بورس کالای زعفران را تاسیس کردیم و نماد بورس مدبر توس که در سازمان بورس ثبت شده است از روز یکشنبه هشت آبان ماه افتتاح شد و جمع آوری زعفران در مسیر درست قرار گرفت.
وی با اشاره به اهمیت نقش آموزش در حوزه زعفران بیان می کند: یکی از حلقه های اساسی در زنجیره ارزش زعفران موضوع آموزش است که در حوزه کاشت، داشت، برداشت، فرآوری و حتی بورس زعفران انجام می شود؛ زنجیره ای که اکنون با تکمیل حلقه به حلقه آن به مرحله مطلوبی رسیده است.
مجری طرح تولید پیاز استاندارد هلدینگ کشاورزی ستاد تاکید می کند: بعد از تمام مراحلی که یاد شد زعفران وارد فاز فرآوری کروسین که در هلدینگ دارویی برکت می شود. همچنین در حوزه صادرات نیز بخشی از روند ارسال زعفران به خارج از مرزهای کشور از طریق انبار بورس انجام خواهد شد؛ صادراتی که در گذشته هم بوده اما اکنون مسیر استمرار آن تسهیل شده است.
نظر شما