به گزارش بازار، مهدی غضنفری رییس صندوق توسعه ملی، در خصوص تاثیر مثبت و فواید تسهیلات مانایی گفت: گاهی اوقات سرمایه گذاران برای دریافت تسهیلات ارزی برای استفاده در داخل، بخش هایی از تسهیلات ارزی را به ریال تبدیل می کردند و درصورت ممنوعیت به اجبار لوازم و تولیدات داخلی را از خارج وارد می کردند تا با استفاده از این تسهیلات، از ماشین آلات داخلی در شرایط بهتر استفاده کنند.
وی افزود: تسهیلات مانایی یکی از شیوه های قانون استفاده حداکثری از توان داخل است بخش هایی از دستگاهها و ماشین آلات داخلی با کمک تسهیلات صندوق از داخل تهیه می کنند و در عین حال دارایی صندوق توسعه ملی از بین نمی رود چون ریال متصل به ارز است و با نوسانات ارزی دچار آسیب نمی شود.
وی ادامه داد: بانک خاورمیانه در اولین تسهیلات مانایی پیشتاز بود و روز گذشته قرارداد آن امضا شد صندوق توسعه ملی به همه بانکهای کشور سه میلیون دلار خط اعتبار تسهیلات ارزی و به بانک خاورمیانه ۳۰۰ میلیون دلار تسهیلات ارزی داده است و از آنجا میتواند ۱۰ درصد از آن را به صورت مانایی عمل کنند درواقع ۳۰ میلیون دلار می شود.
وی در پایان در خصوص پرداخت و باز پرداخت تسهیلات مانایی تصریح کرد: تسهیلات مانایی به گونه ای است که ریال دریافت میکنند متصل به ارز مصرف می کنند و به شکل ارز یا ریال متصل به ارز برمی گردانند. و معمولا زمان پروژه های احداث و سرمایه گذاری سه تا پنجره دارد که پنجره اول یعنی دروران مشارکت بین دو تا سه سال، پنجره دوم یعنی تنفس شش ماه و پنجره سوم تحت عنوان باز پرداخت سه تا چهار سال است.
نظر شما