به گزارش بازار، محققان ارتش چین در یک شبیه سازی از یک اسلحه ضدماهوارهای هستهای، برای نابود کردن ماهوارههای موجود در مدار پایین زمین مانند استارلینک استفاده کرده اند.
محققان انستیتو فناوری هستهای شمال غرب در شیان ادعا میکنند یک مدل ابداع کرده اند که قادر به تخمین طیف و مقیاس خسارات ایجاد شده ناشی از اسلحه هستهای ضد ماهوارهای است.
چنین اسلحهای را میتوان در ارتفاعات مختلف زمین به کار برد. یافتههای محققان حاکی از آن است که یک کلاهک ۱۰مگاتنی میتواند تهدیدی بزرگ برای ماهوارههایی باشد که در ارتفاع ۸۰ کیلومتری زمین قرار دارند.
این در حالی است که در همین زمینه پژوهشگران تحقیقی انجام دادند و توجهات را به احتمال استفاده نظامی از استارلینک و نیاز چین به توسعه اقدامات مقابلهای جهت نظارت، از کار انداختن یا حتی ویران کردن خوشه ماهوارههای اینترنتی در حال گسترش ابراز کرده اند.
محققان ارتش چین خواسته اند در صورتیکه سیستم اینترنت ماهوارهای استارلینک امنیت ملی این کشور را تحت تاثیر قرار دهد، یک اسلحه مخصوص ویران کردن آن توسعه یابد.
بنا بر اعلام وبگاه اوراسین تایمز، محققان چینی به خصوص نگران پتانسیل قابلیتهای نظامی این خوشه ماهوارهها هستند که ادعا میشود از آنها برای ردیابی موشکهای مافوق صوت استفاده میشود. علاوه بر آن ماهوارههای مذکور سرعت انتقاد دادههای پهپادها و جتهای جنگنده آمریکایی را به شدت ارتقا میدهد یا حتی ممکن است ماهوارههای چینی را نابود کنند.
تاکنون ماهوارههای چینی چند بار از فاصله نزدیک استارلینکها گذر کرده اند. این کشور سال گذشته میلادی نامهای به سازمان ملل نوشت و گلایه کرد که ایستگاه فضایی آن در ماههای جولای و اکتبر ۲۰۲۱ میلادی مجبور به انجام مانورهای اضطراری شده تا از برخورد با ماهوارههای استارلینک اجتناب کند.
محققان به رهبری پژوهشگر انستیتو ردیابی و ارتباطات پکن در این باره نوشته اند: ترکیبی از روشهای نرم و سخت از بین بردن ماهوارهها باید به کار گرفته شود تا برخی ابزارهای استارلینک قدرت عملکرد خود را از دست بدهند و سیستم راهبرد خوشهای آن نابود شود.
البته چین هم اکنون روشهایی برای غیرفعال سازی ماهوارهها در اختیار دارد، اما محققان معتقدند این اقدامات فقط درباره ماهوارهها به طور جداگانه کارآمد هستند و برای از کار انداختن شبکه استارلینک کافی نیست.
استارلینک یک شبکه اینترنت ماهوارهای است که توسط شرکت اسپیس ایکس متعلق به ایلان ماسک توسعه یافته و ادعا میشود هدف آن فراهم کردن اینترنت برای تمام نقاط جهان است.
نخستین ماهواره استارلینک در سال ۲۰۱۹ میلادی به فضا رفت و از آن زمان تاکنون بیش از ۲۳۰۰ دستگاه به فضا فرستاده شده است.
نظر شما