۱۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۹
گردشگری کشاورزی محوری برای توسعه خراسان جنوبی| لذت طبیعت گردی با بازدید از مزارع زرشک
در گفتگو با بازار مطرح شد؛

گردشگری کشاورزی محوری برای توسعه خراسان جنوبی| لذت طبیعت گردی با بازدید از مزارع زرشک

بیرجند- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی با بیان اینکه گردشگری کشاورزی می تواند از محورهای توسعه استان باشد، گفت: برای تحقق این مهم مزرعه گردشگری در استان ایجاد می شود.

هادی شاهوردی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: مرز و پتانسیل‌های آن و صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی با پتانسیل‌های صنعت و معدن با هم دو پیشران دیگر توسعه اقتصادی هستند و صنعت گردشگری به تنهایی یکی از پیشران‌های اصلی توسعه اقتصادی معرفی شده است.

وی تأکید کرد: از آنجایی که گردشگری خود به تنهایی یک پیشران توسعه اقتصادی معرفی می‌شود لازم است که دستگاه‌های اجرایی مختلف و دستگاه‌های اعتباراتی توجه ویژه‌تری به این بخش داشته باشند.

این مقام مسئول تصریح کرد: هزینه کرد در حوزه گردشگری را باید نوعی سرمایه‌گذاری در نظر گرفت که شاید در کوتاه مدت خروجی نداشته باشد ولی در میان مدت و بلند مدت نتایج بسیار ارزنده و بزرگی در بخش اقتصادی، اشتغال و مهاجرت معکوس دارد.

به گفتۀ وی گردشگری جزو صنایع پاک و درآمدزا است که علاوه بر بهبود اقتصادی مردم محلی منطقه بر اقتصاد کل آن شهر و استان تأثیرگذار است.

کلنگ اولین مزرعه گردشگری به زمین خورد


مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان جنوبی اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری هدف گذاری برای رشد و توسعه اقتصادی استان در تمام حوزه‌ها است که نیاز به توجه ویژه دارد.

شاهوردی بیان کرد: در تلاش هستیم تا با تولید محتوای درست و مناسب محصولات مزیت‌دار استان را به سایر استان‌ها و کشورها از طریق گردشگری کشاورزی معرفی کنیم.

وی اعلام کرد: چند روز قبل کلنگ اولین مزرعه گردشگری در مساحت ۴ هکتاری با محصولات متنوع زده شد که در آنجا فضایی برای اسکان گردشگران و استفاده از محیط و بازدید فراهم خواهد شد.

به گفتۀ وی در بخش گردشگری کشاورزی نیاز است که سرمایه‌گذارن و ذی‌نفعان، محیطی با تجهیزات کامل برای اسکان گردشگران در نظر بگیرند و امیدواریم تعداد این مزارع گردشگری افزایش پیدا کند.

گردشگری کشاورزی از مزیت‌های خراسان جنوبی


مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان جنوبی گفت: محصول زرشک در زیر مجموعه گردشگری کشاورزی مانند عناب، زعفران و انار قرار دارد و برای هر کدام می‌توان برنامه‌ریزی در حوزه گردشگری انجام داد.

شاهوردی بیان کرد: در بخش گردشگری در گذشته نیز تورهای داخلی و خارجی برای محصولات زرشک و زعفران داشته‌ایم و اکنون با تمرکز بیشتری در حال اجرایی شدن است.

گردشگری کشاورزی محوری برای توسعه خراسان جنوبی| لذت طبیعت گردی با بازدید از مزارع زرشک

وی اعلام کرد: از آنجایی که برداشت زرشک از مهر ماه آغاز می‌شود، میراث و بخش خصوصی چند روز قبل نیز اولین تور داخلی سه روزه از تهران با ۲۰ گردشگر را وارد استان کرد و از برداشت زرشک بازدید کرده و آورده ۱۱۰ میلیون تومانی برای صنایع دستی استان داشته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان جنوبی با اشاره به جشنواره ملی زرشک در استان هم عنوان کرد: با برگزاری این جشنواره برنامه‌ها با قدرت بیشتری اجرایی می‌شود و ما کمیته فرهنگی و گردشگری با دستگاه‌های فرهنگی در ذیل این جشنواره ایجاد کرده‌ایم.

شاهوردی تصریح کرد: این کمیته تاکنون سه جلسه برگزار و جمع‌بندی‌هایی انجام شده که باعث رویدادهای خوبی خواهد شد.

وی بیان کرد: علاوه بر تورهای گردشگری داخلی و خارجی که اجرایی خواهد شد، حضور خودروهای کمپر که خاص گردشگری هستند را در این جشنواره خواهیم داشت، همچنین نقشه گردشگری زرشک در مراحل نهایی قرار دارد.

به گفتۀ وی برنامه‌ریزی برای حضور تورهای داخلی و خارجی در زمان برگزاری جشنواره دیده شده و تاکنون یک تور قطعی از سوییس برای اختتامیه جشنواره داریم.

این مقام مسئول بیان کرد: یکی از موضوعات مغفول مانده همواره سرویس‌های بهداشتی در حاشیه مراسم‌ها است که امسال برای این جشنواره با فرمانداران هر شهرستان صحبت و مقرر شد که جایگاه سرویس بهداشتی در حاشیه جشنواره دیده شود را که از موضوعات بسیار مهم است.

شاهوردی اعلام کرد: در این جشنواره کاروان مهر امید را خواهیم داشت که علاوه بر برنامه‌های خاص خود، برنامه‌هایی نیز برای کودکان برگزار خواهد کرد.

به گفتۀ وی بازدید دانش‌آموزان از بازارچه‌های صنایع دستی در حاشیه جشنواره زرشک را خواهیم داشت، همچنین تولید محتوا با فیلم‌برداری و عکاسی، شب شعر، مسابقه عکاسی و برپایی چادرهای عشایری با ارائه محصولات خاص آن‌ها از جمله برنامه‌های این کمیته خواهد بود.

وی اظهار کرد: به دلیل حمایت‌هایی که از جشنواره ملی زرشک انجام شد، دیگر شهرستان‌ها نیز با پتانسیل‌های متنوع خواستار برگزاری جشنواره ملی برای محصولات خاص خود شدند مانند فردوس که خواستار برگزاری جشنواره ملی انار شده است.

بهبود وضعیت حمل و نقل مطالبه جدی بخش گردشگری


مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان جنوبی تأکید کرد: برای توسعه و رونق گرفتن محصولات کشاورزی مانند زرشک، لازم است که نوع نگاه تولیدکننده از خشکبار بودن این محصول به سمت تره بار بودن آن برود.

شاهوردی ادامه داد: در این زمینه نیاز به فرهنگ‌سازی وجود دارد و می‌توان این محصولات را به صورت تره بار به دیگر استان‌ها ارسال کرد و نیاز نیست مدت زمان زیادی را صرف خشک شدن آن گذاشت و نیاز به اهتمام بیشتر سازمان جهاد کشاورزی در این بخش داریم.

وی برای توسعه گردشگری چه در بخش کشاورزی چه در دیگر حوزه‌های گردشگری اظهار کرد: دو نوع زیرساخت لازمه توسعه این بخش است که یک موضوع صنعت حمل و نقل در بخش هوایی، ریلی و جاده‌ای است که در حوزه اختیار میراث نیست اما مطالبه جدی این اداره کل است.

به گفتۀ وی بهبود وضعیت حمل و نقل به ویژه در بخش ریلی می‌تواند به جذب گردشگر و حضور سرمایه‌گذار در این حوزه تأثیرگذار باشد.

این مقام مسئول عنوان کرد: زیرساخت مورد نیاز دیگر، ایجاد فضاهای گردشگری و اقامتی است که به حضور سرمایه‌گذار نیاز دارد و ما هم حمایت‌های لازم را از آنها خواهیم داشت.

شاهوردی تصریح کرد: تأمین زیرساخت‌هایی مانند آب، برق و گاز را خواهیم داشت همچنین تسهیلاتی برای سرمایه‌گذاران دیده شده است.

وی بیان کرد: روستاها و شهرستان‌هایی که محصولات مزیت‌دار دارند به دلیل حضور و درخواست گردشگران حتی خانه‌های خالی از سکنه را به اقامتگاه‌های بوم گردی تبدیل کرده‌اند و ما آمادگی کامل در راستای حمایت از سرمایه‌گذاران را داریم.

کد خبر: ۱۷۹٬۴۸۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha