به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، عبدالصاحب ارجمند، با بیان اینکه مهمترین عناصر هر سازمان در عصر حاضر منابع انسانی آن است، اظهار کرد: آموزش نیروی انسانی بهعنوان سرمایهگذاری، نه هزینه، بلکه به یک ضرورت در سازمانها تبدیلشده و داشتن منابع انسانی کیفی با توان بهرهوری بالا و صلاحیتهای حرفهای از عوامل رشد یک سازمان است.
وی با اشاره به اهمیت اجرای نظام صلاحیت حرفهای در صنعت برق، یادآور شد: صنعت برق نیز بهعنوان یک صنعت مهم و زیرساختی در کشور از این امر مستثنی نبوده و تاکنون نظامهای مختلفی برای ارتقای شغلی در بخشهای مختلف تصویب و پیادهسازی کرده اما در عمل در ایجاد تمایز و انگیزه میان نیروهای متخصص ناکارآمد بودهاند که نتیجه آن عدم ایجاد انگیزه کاری و ایجاد سرخوردگی در نیروهای متخصص بوده است.
به گفته مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو، در حال حاضر نبود انگیزه کافی، مهمترین عامل خروج نیروهای متخصص از کشور و کاهش سطح کیفی کارکنان سازمانها است.
وی با بیان اینکه در نظام صلاحیت حرفهای پیشبینی شده برای صنعت برق، متخصصان و مدیران از منظر وزارت نیرو در چند سطح حرفهای دستهبندی خواهند شد، خاطرنشان کرد: در این نظام برای ارتقا از یک سطح به سطح بالاتر نیاز به احراز شایستگیهای عمومی و تخصصی، گذراندن دورههای تخصصی مربوط به همان سطح و اجرای یک یا چند پروژه تخصصی در سطح منطقهای یا ملی است که نظام ارزیابی و ارتقا به گونهای طراحی شده که قرار گرفتن در سطوح بالاتر بیانگر سطح دانش و مهارت بالاتر متخصص است. متخصصانی که در بالاترین سطح این نظام دستهبندی میشوند، خبرهترین افراد در حوزه تخصصی خود خواهند بود.
ارجمند گفت: یکی دیگر از شاخصهای ارزیابی متخصصان، شناسنامه حرفهای آنها است که شامل اطلاعات عملکرد موفق و ناموفق این اشخاص در حوزه کاری مربوطه و در بازههای زمانی مختلف است که در حین ارتقا مورد بررسی قرار میگیرد.
به گفته وی، در نظام صلاحیت حرفهای، مشوقهای مالی و غیرمالی قابل توجهی برای ایجاد انگیزه جهت ارتقا به سطوح بالاتر پیشبینی شده است که از محل صرفهجویی و افزایش بهرهوری ایجاد شده ناشی از پیاده سازی این نظام و سایر محل های قانونی اعمال خواهد شد.
مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو در پایان با اشاره به ویژگیهای پیادهسازی این طرح اضافه کرد: دستاوردهای پیادهسازی نظام صلاحیت حرفهای شامل ارتقای سطح سیستم، ارتقای سطح فنی، ارتقای سطح دانش و تخصص صنعت برق، کاهش حوادث نیروی انسانی، برجسته شدن ارزش نیروهای کیفی در صنعت برق، کاهش حوادث نیروگاهی و شبکه، ایجاد انگیزه و تعلق سازمانی، جذب نخبگان و جلوگیری از خروج متخصصان صنعت برق، تربیت نیروی تخصصی در سطح بینالمللی، اطمینان از کیفیت تعمیرات نیروگاهی و شبکه و کاهش هزینههای کل سیستم به علت عملکرد مطلوبتر نیروهای انسانی است.
نظر شما