حجت السلام محمدرضا میرتاج الدینی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی بازار، با اشاره به نتایج حذف ارز ترجیحی و نحوه توزیع کالاهای اساسی به ویژه نان بیان کرد: پیرو گزارش مسئولین در زمینه تغییرات ارزی، درخواست روزانه گندم ۸ هزارتن کاهش پیدا کرده است.
این نماینده مجلس بیان کرد: پیش بینی می شود براساس صرفه جویی صورت گرفته، ما تا پایان سال ۲.۵ میلیون تن گندم کمتر مصرف خواهیم کرد و این مقدار صرفه جویی در گندم رقم قابل توجه ای است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما ۱۲.۵ الی ۱۳ میلیون تن هر سال گندم خریداری می کردیم که دولت می تواند زین پس ۲.۵ میلیون تن کمتر گندم خریداری کند و این مسئله خود صرفه جوی در استفاده از منابع ارزی دولت محسوب می شود.
این نماینده مجلس تصریح کرد: درسایر موارد هم وقتی ارز ترجیحی به معنای ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود نداشته باشد، به همان نرخ آزاد و ای تی اس کالاها وارد می شود و در کشور مدیریت می شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین حذف ارز ترجیحی بر روی برخی کالا موجب صرفه جویی ارزی شده است و منتها هنوز گزارش سایر کالاها تحت تغییرات ارزی به دست ما نرسیده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حذف ارز ترجیحی برای مدیریت منابع کشور و یارانه ها بوده است و نه برای درامدافزایی چراکه یارانه ها ناعادلانه و در بستری قرار داشت که یا حیف و میل می شد و یا رانتی در آن وجود داشت ، بنابراین حذف ارز ترجیحی برای این موضوعات بوده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: با این حال در حال حاضر هم آن یارانه در قالب یارانه نقدی به حساب مردم واریز می شود و دولت می تواند در پایان سال گزارشی در این بخش به مردم بدهد که چه مقدار از اهداف تغییرات ارزی محقق شده است چراکه دولت گفته بود اگر این روند اصلاح نشود ما حداقل ۲۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی لازم داریم.
نظر شما