به گزارش بازار به نقل از سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، سی و پنجمین نشست کمیته ماهیگیری (SOFI۳۵) روز دوشنبه با اظهارات چو دونگ یو، دبیرکل فائو، با تاکید بر لزوم تلاش بیشتر برای اطمینان از دستیابی به توسعه پایدار، فراگیر و اثربخش آغاز شد.
آقای چو در این نشست اظهار داشت که در حال حاضر دنیا با چالشهای بیشتری مواجه است و باید نقش ماهیگیری و آبزیپروری در تامین غذا و ایجاد شغل مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه گفت: منابع ارزشمند دریایی ما باید مدیریت شده، مسوولانه و به شکلی پایدار مورد استفاده قرار گرفته و تحت هدایت بهترین دانش موجود قرار گیرند.
در این نشست که جمعه ۱۸ شهریور به پایان رسید، شرکت کنندگان به گفتگو درباره روشهای دستیابی به آبزیپروری پایدار جهانی، نحوه بهبود مدیریت ماهیگیری، حذف صید غیرقانونی و موضوعات دیگر پرداختند.
طبق گزارش اخیر فائو، آبزیپروری رشد چشمگیری داشته و میزان تقاضای مصرف کنندگان همچنان رو به افزایش است. تنها در آسیا، تولید کل ماهیگیری افزایش یافته و در سال ۲۰۲۰ رکورد جدید ۲۱۴ میلیون تن را ثبت کرد.
در عین حال فائو خود را متعهد به ابتکاری به نام (تحول آبی) میداند که هدف از آن مقابله با چالشهای امنیت غذایی و پایداری محیط زیست است. نقشه راه "تحول آبی" به درک اهمیت سیستمهای غذایی آبزی به عنوان محرکهای اشتغال، رشد اقتصادی، توسعه اجتماعی و بازیابی محیط زیست میپردازد. هدف از این نقشه راه تحول به سمت دستیابی به سیستم های غذایی آبزی پایدارتر، تابآورترو فراگیرتر برای تحقق اهداف چهارگانه (تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط زیست بهتر و زندگی بهتر) است ضمن اینکه هیچ کس را رها نکنیم.
کمیته ماهیگیری (COFI) که یکی از نهادهای تابع شورای فائو به شمار میرود، در سال ۱۹۶۵ تاسیس شد و تنها انجمن جهانی بین دولتی به شمار میرود که مسائل و مشکلات مربوط به ماهیگیری و آبزیپروری را مورد بررسی قرار میدهد.
نظر شما