رضا مبصری در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: ارزش خوراک طیور در اردیبهشتماه از چهار هزار و ۲۰۰ تومان به ۲۶ هزار تومان رسیده، یعنی حدود پنج الی شش برابر شد.
دبیر انجمن شرکتهای زنجیرهای تولید گوشت و مرغ ایران افزود: قیمت جهانی مداخله خوراک طیور در قیمت تمام شده گوشت مرغ، حدود ۷۰ درصد است بنابراین افزایش چهار برابری قیمت تمام شده گوشت مرغ عجیب نیست.
وی بیان کرد: روش قیمتگذاری، بهصورت مصوب یا دستوری تفاوتی ندارد، زیرا هر دوی اینها به معنی قیمت دستوری است که به روش کاست پلاس انجام می شود.
وی با بیان این نکته که قیمتها هویت پویا دارند، افزود: مطابق اعلام مرکز آمار ایران، نرخ تورم تولید کننده مرغ داریها در بهار امسال بیش از ۲۶ درصد افزایش داشته و این در حالی است که قیمت فروش فعلی ما مربوط به ابتدای بهار است و بنابراین تورم بهار و تابستان در آن لحاظ نگردیده است.
دبیر انجمن شرکتهای زنجیرهای تولید گوشت مرغ ایران، ضمن اشاره به آمار رسمی کشور، نرخ تورم سالانه را حدود ۴۰ درصد اعلام کرد و گفت: این ۴۰ درصد تورم به هزینه اقلام تولیدکننده نیز مربوط میشود.
وی ضمن یادآوری این نکته که همیشه نرخ تورم تولیدکننده پیشنگر تورم مصرفکننده است، افزود: بنابراین با وجود افزایش ۲۶ درصدی فصل بهار و چند درصدی تابستان، افزایش قیمت نهایی گوشت مرغ عجیب نیست.
وی به نوسان و افزایش قیمت ها در بازار اشاره کرد و گفت: به طور قطع قیمتی که امروز منطقی دیده میشود، با توجه به روند صعودی تورم در آینده منطقی نخواهد بود؛ به همین علت در اقتصاد روز دنیا قیمتها را به رقابت واگذار میکنند و البته قوانین مربوط به کنترل فضای رقابتی را هم جاری می سازند.
وی با بیان این مطلب که افزایش ناگهانی قیمت محصول ناشی از افزایش نرخ نهادهها است، افزود: این موضوع برای کالای پر کششی مثل گوشت مرغ کاهش شدید مصرف را به دنبال داشت.
وی ادامه داد: مصرف پائین، بخش خصوصی را ناگزیر به کاهش تولید می کند و به این ترتیب جوجه یکروزه ای که تولید آن هفته اول فروردینماه ۳۳ میلیون قطعه بود در هفته جاری به پایین ۲۰ میلیون قطعه رسیده است.
مبصری کاهش میزان جوجه ریزی را حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد اعلام کرد و گفت: علت این روند انتقال سیگنال کاهش مصرف به تولید کننده بود، که با لحاظ قیمت دستوری و به دلیل محتمل بودن زیان، تولیدکننده میزان جوجه ریزی را به حداقل رسانید.
نظر شما